Telegondola de la Vulcan nu respecta unele norme de urbanism

Vineri, 11 Februarie 2011, ora 08:33
2084 citiri
Telegondola de la Vulcan nu respecta unele norme de urbanism
Foto: Ziare.com/ Marius Mitrache

Consiliul Judetean Hunedoara a anuntat ca telegondola de la Vulcan nu respecta mai multe norme privind urbanismul si amenajarea teritoriului.

O comisie din CJ sustine ca telegondola nu are un Plan Urbanistic General in vigoare si nici un Plan Urbanistic Zonal finalizat, informeaza Gandul.

Presedintele Comisiei privind organizarea, dezvoltarea urbanistica din cadrul CJ Hunedoara, Doru Gaita, a declarat ca autoritatile locale nu au obtinut avizul de mediu si nici studiul istoric cerut de Ministerul Culturii.

Ministrul Turismului Elena Udrea a participat saptamana trecuta la inaugurarea acestei telegondole, obiectiv cofinantat de MDRT si Consiliul Local Vulcan in cadrul unui proiect inclus in Programul "Schi in Romania".

Elena Udrea apare, telegondola se blocheaza - episodul Vulcan

Proiectul de la Vulcan vizeaza dezvoltarea domeniului schiabil in doua etape, avand ca obiective construirea telegondolei intre cotele 770-1310 m si intre cotele 1310-1620 m, amenajarea partiei nr.1 cu trei teleschiuri si instalatie nocturna, amenajarea partiei nr. 2 cu un teleschi si instalatie nocturna, precum si amenajarea partiei nr. 3 cu un teleschi, instalatie nocturna si instalatie zapada artificiala (opt tunuri), arata un comunicat remis Ziare.com.

In plus, mai sunt prevazute achizitia a patru utilaje tip Ratrac, montarea instalatiei de energie electrica si alimentarea cu apa a instalatiilor de producere a zapezii artificiale (statii de pompare, rezervoare apa 2 x 500 mc, tunuri zapada).

In 2009 si 2010 s-a realizat prima etapa a proiectului, care a constat in construirea telegondolei intre cotele 770-1310 m in Pasul Vulcan, amenajarea partiei de schi, amenajarea drumului de acces la statiile superioara si inferioara ale telegondolei si a unei parcari, realizarea instalatiei electrice pentru telegondola.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#telegondola Vulcan norma urbanism, #telegondola Vulcan inaugurata Udrea , #turisti