Trei turisti au disparut de cateva zile in Fagaras - UPDATE Doua persoane au fost localizate

Marti, 10 Aprilie 2018, ora 19:43
5110 citiri
Trei turisti au disparut de cateva zile in Fagaras - UPDATE Doua persoane au fost localizate
Foto: Arhiva Ziare.com

Trei turisti, doi adulti de peste 60 de ani si un adolescent de 17 ani, au disparut de cateva zile in muntii Fagaras.

Cei trei au plecat pe 30 martie intr-o drumetie de 10 zile din localitatea Breaza catre creasta principala a masivului Fagaras.

Dupa cateva zile acestia au fost dati disparuti si la nivelul judetului s-a facut o celula de criza. In ultimele zile un elicopter al MAI a survolat creasta principala a Fagarasului, dar nu a dat de cei trei turisti.

La sfarsitul saptamanii trecute, unul dintre cei doi adulti a vorbit cu un cunoscut si s-a plans de conditiile grele cauzate de vreme.

"S-a facut o celula de criza. Noi stim de pe 4 aprilie, am anuntat autoritatile. Sambata seara a fost o vreme urata. Din discutiile avute sambata cu sotia au zis ca sunt experimentati si ca se adaposteau din cauza vremii, dar nu stiau unde sunt", a declarat primarul localitatii Lisa, Gheorghe Moga.

UPDATE 18:00 Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, citat de Mediafax, sustine ca unul dintre cei trei turisti disparuti in urma cu o saptamana, in muntii Fagaras, a fost localizat. Localizarea s-a facut pe calea aerului, nefiind posibila interventia terestra din cauza riscului de avalansa.

"Terestru, din ce avem de la salvamontisti, nu se poate intra din cauza riscului major de avalansa. Pe calea aerului, a fost gasit, localizat, unul dintre ei, pe Valea Sambetei, la peste 2000 de metri. Cel putin unul dintre cei trei a fost identificat, e posibil ca celalti sa fie in zona, dar sub zapada. Urmeaza sa se stabileasca. E o identificare din aer, nu se poate spune care cele dintre cele trei persoane este. Cel mai probabil este decedat", a declarat Raed Arafat la Antena 3.

UPDATE 19:30 - Doua cadavre presupuse a fi ale turistilor din Iasi au fost vazute din elicopterul care a survolat masivul Fagaras marti, incepand cu ora 14,30.

Vicepresedintele CJ Brasov, Adrian Gabor, a precizat pentru Agerpres ca deocamdata au fost vazute din elicopter cele doua cadavre, care vor fi recuperate in cursul zilei de miercuri, cand in zona vor fi doua elicoptere care, cu ajutorul unui troliu, vor recupera corpurile. Acestea vor fi duse la un alt elicopter, care va ateriza intr-o zona unde va fi posibil.

In acest moment nu se cunoaste cu precizie zona in care sunt cele doua cadavre, dar cu siguranta maine vor fi prezentate mai multe detalii de catre echipa de salvamontisti care va merge la fata locului pentru recuperarea lor.

A.G.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#turisti disparuti Fagaras, #trei turisti disparuti Fagaras , #turisti