Turisti romani blocati in Bulgaria si Grecia - Agentia de turism a dat faliment

Joi, 29 August 2013, ora 15:17
4824 citiri
Turisti romani blocati in Bulgaria si Grecia - Agentia de turism a dat faliment
Foto: infotravelromania.ro

Zeci de turisti romani au ramas blocati in Bulgaria, dupa ce o agentie de turism a intrat in faliment.

Digi 24 anunta ca 80 de romani sunt blocati in Bulgaria si Grecia, deoarece agentia de turism nu le-a platit si intoarcerea in tara cu autocarul.

Un turist caruia i se termina sejurul sambata in tara vecina a mentionat, intr-o interventie telefonica la acest post de televiziune, ca Avenara Tours nu i-a anuntat despre situatia financiara a companiei si nici despre faptul ca nu a platit integral serviciile.

El a incercat sa se adreseze si Consulatului de la Sofia, insa acesta nu are joia program cu publicul.

Ulterior, rudele din tara au strans bani si au inchiriat unautocar, astfel ca au putut ajunge acasa.

O alta agentie, in faliment

Conform unui comunicat al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), remis Ziare.com, Kara Travel a intrat in faliment, cu incepere din data de 27 august 2013.

"In acest moment exista aproximativ 100 de turisti plecati pe destinatii externe prin agentia de turism Kara Travel, carora le-au fost achitate doar partial serviciile, dar care au transportul retur asigurat.

Acestia vor fi nevoiti sa isi achite local serviciile neplatite de Kara Travel, urmand ca la intoarcerea in tara sa se adreseze asiguratorului care a emis polita pentru riscul de insolvabilitate al agentiei de turism", se arata in informarea ANAT.

ANAT anunta ca nu are atributii care vizeaza supravegherea managementului financiar al membrilor sai si nu are nici competente sau resurse financiare pentru a asigura repatrierea turistilor sau pentru a compensa pierderile suferite de acestia, acestea revenind societatii de asigurare, conform legii.

In schimb, institutia va prezenta saptamana viitoare un nou set de criterii de licentiere a agentiilor de turism, inclusiv o noua propunere de asigurare, menita sa acopere, intr-o masura mai mare, eventualele pierderi financiare ale turistilor.

In cazul in care considera ca au fost pagubiti, turistii trebuie sa depuna o plangere la politie si apoi sa isi ceara banii in instanta.

C.P.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#turisti blocati Bulgaria faliment agentie, #romani blocati Bulgaria faliment agentie, #faliment agentie turism Kara Travel, #faliment Kara Travel , #turisti