Vom avea un boom in turism (Opinii)

Duminica, 23 Septembrie 2012, ora 23:13
7255 citiri
Vom avea un boom in turism (Opinii)
Foto: Arhiva

Lamurit de performantele nivelate undeva pe la genunchiul lisitelor din Delta, unde doar fotbalistul Baggio mai imprastia alice in ratele fara stapan, Ministerul Turismului propune noutati. Anume, schimbarea modului de promovare a brandului national.

Nu stie inca daca sigla actuala va fi imortalizata intr-un ierbar pentru posteritate. Acea frunza praz-verzulie, de forma Arcei lui Noe, cu care Elena Udrea a incercat sa acopere nuditatea pecuniara a domeniului pastorit cu fulminant succes. Ce-a fost am vazut.

Ex-ministra cu cosite platinate a reusit sa aduca turismul nostru la o cota ce a surclasat fara drept de apel adevarate paradisuri de pe mapamond. Globetrotterii inraiti au parasit plictisitoarele Maldive si sloturile ruinatoare de la Monte Carlo. Nu le mai dau ghes dedesubturile vestimentare ale demoazelelor din Moulin Rouge.

La fel, bolovanii devalmasiti de la Stonehenge, scufundarile anoste printre corali si lesurile smochinite din Valea Regilor. Toti s-au bulucit in Romania, cu portofele obeze de carduri si bancnote. A meritat. L-au vazut pe Dracula impaiat prin iarmaroace transilvane, au facut submersiuni palpitante printre alge puturoase, au construit cu dibacitate castele din peturi si coceni rasfierti pe nisipul abraziv de la Marea Neagra de culoarea brotacului.

Printre feerice amintiri, care cu siguranta ii vor readuce in Romania pana la reincarnare, se mai numara fotbalul la o singura poarta conform legii fizice a planului inclinat, hiperpatinoarele amenajate pentru seici arabi pasionati de hochei si salile de sport in care se pregatesc de inalte performante octogenarii rurali.

Ce ne propune insa, actualul sef al Turismului, Eduard Hellvig? Abordari directe, cu impact, prin sustinerea unor evenimente. Campanii de oferte speciale propuse de catre operatorii din ramura. Prima s-ar numi, "Vacanta in tara mea". Altele se intind pe sapte zile: "O saptamana de refacere", "O saptamana la munte". Dupa care, acasa la voi, v-am luat banii, poate vin altii!

In anumite conditii, termenul se extinde pana la 10 zile, bunaoara. Sub titlul "Decada Balneara" si "Hai la bai- wellness medical", intr-un neaos dialect romano-englezesc. La nivel de intentie novatoare se afla promovarea brandului prin intermediul taberelor scolare, a sportivilor olimpici sau cu ajutorul elevilor si studentilor participant la olimpiade nationale si internationale.

La capitolul ambasadori olimpici ar merita propusa pentru lobby campioana maratonista, Constantina Dita, cea care isi asteapta de 4 ani drepturile legale banesti ca urmare a titlului castigat la JO de la Beijing. Ministrul Hellvig se mai poate baza pe scolarii cu merite obtinute peste hotare, fiindca se intorc acasa. Studentii eminent sunt deja arvuniti de Harvard, Princeton sau NASA.

Auspiciile par favorabile. Curand vine iarna cu dintii ei de fier. Asa ca indemnurile de tipul: "Hai o saptamana (decada) la bai, in munti, ca sa te refaci intr-un wellness balnear, mai medical decat ai vazut la Innsbruck ori Cortina d'Ampezzo" sunt mai mult decat inspirate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Rusia „invadează“ Cuba: Insula se pregătește să primească 200.000 de turiști ruși
Cuba își va extinde rutele de călătorie cu Rusia în speranța de a trezi turismul din somnul post-pandemic. Națiunea din Caraibe vrea să primească aproximativ 200.000 de ruși în acest...
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Spaniolii încep să se sature de vizitatorii străini. Campanii agresive în a doua mare destinaţie turistică mondială: ”Întoarce-te acasă la tine”
Din insulele Baleare şi până în Canare, din Barcelona până la Malaga, manifestaţiile ostile supraturismului se înmulţesc în Spania, a doua mare destinaţie turistică mondială, obligând...
#turism, #promovare brand Romania, #campanie turism promovare Romania, #frunza Elena Udrea , #turisti