Discuta LIVE cu Vasile Astarastoae despre problema migratiei medicilor

Marti, 01 Februarie 2011, ora 10:30
2010 citiri
Discuta LIVE cu Vasile Astarastoae despre problema migratiei medicilor

TV Ziare.com va invita, marti, incepand cu ora 12.30, sa intrati in dialog cu prof. dr. Vasile Astarastoae, presedintele Colegiului Medicilor din Romania si rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie "Gr.T. Popa" Iasi.

Invitatul Ziare.com va discuta pe marginea problemelor pe care le genereaza migratia medicilor romani, dar si despre "calitatea" actualilor studenti la Medicina.

In Romania exista 1,9 medici la mia de locuitori, spre deosebire de media celorlalte tari europene unde exista 3,5 medici/1000 de locuitori.

Din 2007 si pana in prezent au parasit Romania peste 8.000 de medici specialisti, cheltuielile statului numai cu scolarizarea acestora fiind de peste 64 milioane de euro.

De ce sanatatea populatiei din Romania nu este o prioritate pentru autoritati?

Se poate cere performanta cadrelor care activeaza in sistem in conditiile in care, in ultimii 20 de ani, fondurile alocate pentru Sanatate au fost cuprinse intre 2 si 4% din PIB, comparativ cu tarile central si est-europene unde bugetul Sanatatii ajunge pana la 8% din PIB?

Pentru a primi raspuns la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 11.00.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Vasile Astarastoae, #migratie medici romani, #TV Ziare com , #tv ziare.com
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
migratia medicilor??? dar merge ceva normal in Romania in afara de furtul sistematic de la bugetul de stat si din banii FMI???