Ziare.com

Discuta LIVE cu Gergely Olosz despre relatia UDMR cu partenerii de guvernare

Joi, 09 Decembrie 2010, ora 12:00

   

Discuta LIVE cu Gergely Olosz despre relatia UDMR cu partenerii de guvernare
TV Ziare.com va invita, joi, incepand cu ora 14.00, sa intrati in dialog cu Gergely Olosz, liderul grupului parlamentar al UDMR din Camera Deputatilor.

Invitatul Ziare.com va discuta pe marginea discutiilor iscate in coalitia de guvernare privind reducerea perioadei de concediu maternal.

In sedinta de miercuri, Guvernul a adoptat ordonanta privind indemnizatiile pentru mame si concediul maternal. Fata de propunerea initiala, actuala forma a OUG contine si o varianta suplimentara, aceea ca mamele sa poata opta pentru a ramane in concediul maternal timp de 2 ani de zile, dar cu o indemnizatie maxima de aproape trei ori mai mica.

Astfel, mamele vor naste dupa 1 ianuarie 2011 vor putea opta inca de la inceput pentru unul din cele doua pachete. Pachetul A prevede ca durata indemnizatiei sa fie de un an, iar cuantumul sa fie cuprins intre 600 si 3.400 de lei. Totodata, mamele pot primi concediul fara plata pana la 24 de luni sau o prima lunara de 500 de lei daca parintele se intoarce la munca inainte ca copilul sa implineasca un an.

Pachetul B prevede o durata a concediului de 2 ani si o valoare a indemnizatiei cuprinsa intre 600 si 1.200 de lei, fara stimulent de intoarcere la serviciu.

Decizia Cabinetului Emil Boc a starnit nemultumiri in randul partenerilor de guvernare, cei mai vehementi fiind reprezentantii UDMR. Alaturi de minoritati, acestia au anuntat ca vor incerca sa modifice forma OUG in Parlament, unde s-ar putea bucura si de sprijinul PNL si PSD.

Stimuleaza cu adevarat actuala masura a guvernului intoarcerea in campul muncii a mamelor? Previne ea in vreun fel deprofesionalizarea femeilor care au nascut?

Este aparitia pachetului B in Ordonanta de guvern o consecinta a presiunilor facute de UDMR?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste intrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 14.00.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 681 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

??

in ce limba?

 

ioanaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Ai citit articolul?
Tocmai ni se amintea de codul de etica .
Cred ca nu il stiai , tocmai de aceea nu ai avut ce sa iti amintesti .

l-am citit!

asta a fost prima intrebare care mi-a venit in cap. trebuie sa recunoasteti ca e pertinenta.daca doriti pot argumenta, nu are a face cu etica, da nici nu merita sa ne pierdem timpul.

Pertinenta ?

Care dintre parlamentarii UDMR nu vorbesc limba romana?

nu mai reusesc sa intru la emisiune!

e simplu, fiecare are dreptul sa foloseasca limba materna, in orice relatie cu oricine, inclusiv cu statul sau publicul sau ce vreti dumneavoastra! in aceasta situatie se foloseste un interpret! e legal, normal, natural , logic, intrebarea mea nu era pusa cu rea intentie, pur si simplu m-am gandit ca daca domnnul acela o sa vrea sa vorbeasca in limba maghiara- repet dreptul domniei sale, o sa fie amuzant de vazut cum se rezolva cu interpretul! aceasta fiind lamurita, puteti sa imi spuneti cum fac sa accesez emisiunea, ca am iesit sa ma loghez si nu o mai gasesc!multumesc!


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor