Ziare.com

TV Ziare.com: Plafonarea salariilor profesorilor, echitate sau bataie de joc?

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 16:00

   

TV Ziare.com: Plafonarea salariilor profesorilor, echitate sau bataie de joc?
TV Ziare.com va invita, vineri, incepand cu ora 17.00, sa intrati in dialog cu Liviu Pop, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI).

Invitatul Ziare.com va discuta pe marginea deciziei de joi a coalitiei de guvernamant referitoare la asumarea raspunderii pe un proiect de lege prin care majorarile salariale obtinute de profesori in instanta vor fi anulate.

Actul normativ pe care urmeaza sa si-l asume Guvernul in fata Parlamentului prevede o reducere cu 33% a salariilor celor peste 13.000 de cadre didactice care si-au castigat in instanta drepturile banesti.

Cum au primit profesorii aceasta veste? Ce intentioneaza sindicatele din invatamant sa faca in replica la decizia Guvernului?

Cata echitate aduce in sistem aceasta plafonare a salariilor, asa cum s-a exprimat ministrul de resort, Daniel Funeriu?

Este intentia Guvernului o incalcare grava a drepturilor pe care profesorii le-au castigat in instanta?

Pentru a afla raspunsurile la toate aceste inrebari, dar si la altele, punctuale, intrati AICI, incepand cu ora 17.00.

Codul de etica

Ziare.com isi rezerva dreptul de a lua masuri impotriva tuturor celor care nu respecta obligatiile ce le revin in urma participarii la emisiune.

Realizatorul emisiunii si comentatorii trebuie sa respecte dreptul la opinie a celorlalti participanti la emisiunie si sa nu faca niciun fel de comentariu discriminator pe criterii fizice, religioase, etnice, rasiale, politice sau culturale.

Toate afirmatiile si comentariile trebuie sa tina cont de existenta dreptului la pluralism politic si social, la diversitate culturala, lingvistica si religioasa.

Atat realizatorul emisiunii, cat si comentatorii nu au voie sa faca niciun fel de afirmatii care ar putea leza demnitatea umana, dreptul la propria imagine sau care sa afecteze in vreun fel protectia minorilor.

Participantii la emisiune nu au voie sa promoveze publicatii, site-uri sau alte canale media cu continut xenofob, rasial, pornografic sau care intra sub incidenta legilor cu privire la drepturile de autor.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 771 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
4 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

desi pare ciudat....

vina principala o poarta...JUSTITIA
Sa ma explic. Nu este pentru prima data cand justitia creeaza convulsii pentru ca in loc sa APLICE legea o CREEAZA.
Debutul s-a facut cu lungul sir de "judecati" in favoarea lor si in regim de urgenta in ...favoarea magistratilorpentru REVENDICARI SALARIALE. In acest josnic mod magistratii ,ELUDAND pur si simplu legea si-au "dat"singuri drepturi care fusesera deja castigate prin reaplicarea legii vechi la veniturile noi...poate parea alambicat dar nu e...Inceea ce priveste drepturile salariale, justitia omite cu buna stiinta legile ulterioare si le aplica pe cele anterioare care sunt suspendate sau anulate...In acest fel machiavelic justitia devine din APLICATOARE a legii FACATOARE de legi in locul parlamentului sau guvernului.. este INADMISIBIL si nu se poate rezolva pe bucati ci doar total printr-o lege care sa INTERZICA in instanta judecarea legii. Singura instanta ce se poate pronunta asupra legilor este CCR. Prin aceasta lege trebuie sa se anuleze toate deciziile justitiei care suspenda sau nesocotesc legile tarii

 

este 100 % just ceea ce spuneti

Presupunand un moment ca acolo unde justitia a transat in favoarea acordarii maririi respective decizia se aplica, atunci Romania se imparte in doua moduri de salarizare a profesorilor : unii dupa lege, altii dupa hotararea judecatorilor. Fara comentarii.

P.S. N-ar fi rau daca Guvernul ar actiona si pentru anularea avanajelor magistratilor atribuite lor prin hotararea reprezentantilor breslei.

Dl. Liviu Pop, secretarul general al Federatiei Sindicatelor Libere - am si eu o intrebare :

Dumneavostra personal - Ce ati realizat pentru aceasta categorie "PROFESORII" ?? de cand detineti aceasta functie ??
Eu as fi multumit sa raspundeti si scris ...

La Piatra Neamt - si FEMEIA de serviciu din scoli este PORTOCALIE la MINTE.
Ce sa mai spun de inspectorat ori conducerile scolilor.

In vacanta a fost mediatizat un act oficial al I.S.J.Neamt - in care se mentiona " ADUCEREA COPIILOR din vacanta la venirea PIPITEI UDREA la Piatra Neamt PE PARTIA de SCHII.
Spre norocul lor ca nu a mai venit PIPITA aici...
Ce masuri ati luat impotriva INSPECTORATULUI care si-a permis sa emita acel document ??? A fost mediatizat...

"Piatra pe Zăpadă, cu ministrul Udrea "

Ministrul Turismului, Elena Udrea, va fi prezentă vineri, 4 februarie, la serbarea intitulată "Piatra pe Zăpadă“, manifestare aflată la a doua editie. Pentru că tot este vacantă, Inspectoratul Scolar, coorganizator al evenimentului, a transmis ieri adrese in scoli pentru ca elevii să participe la festivitătile ce au loc pe pirtia de pe Cozla. "Vă solicităm să participati cu un număr de 20 de elevi din unitatea dumneavoastră, insotiti de profesorul de educatie fizică si sport si de coordonatorul educativ, in data de 4 februarie 2011, la activitatea desfăsurată de Primăria Piatra Neamt in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean - «Piatra de Zăpadă».
.....................

mai multe pe :


http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?editia=20110129&pagina=1&articol=27870

 

plafonarea salariilor este si echitate si bataie de joc in acelasi timp ! ce ziceti de chestiea asta ! mai bine asa , ca sa nu se mai inteleaga nimic !

-------------

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor