Un mare oras din Romania ar putea ramane in carantina pana dupa alegeri. Cum se va putea vota

Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 20:34
4223 citiri
Un mare oras din Romania ar putea ramane in carantina pana dupa alegeri. Cum se va putea vota
FOTO: Pixabay.com

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Sibiu propune prelungirea carantinei in municipiul Sibiu pentru inca 7 zile. De asemenea, se prelungeste carantina si in Cartierul Arhitectilor, orasele Cisnadie, Talmaciu si comuna Selimbar. In plus, va intra in carantina, tot pentru 7 zile, localitatea Marsa. Autoritatile au prevazut ca se poate face deplasarea la sectiile de votare.

"Astazi, 27 noiembrie a.c. a avut loc o sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu. In cadrul sedintei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 4 hotarari care vizeaza solicitarea catre Centrului National de Coordonare si Conducere a Interventiei de emitere a Ordinului Comandantului Actiunii pentru prelungirea masurii de carantina zonala a Municipiului Sibiu, localitatea Selimbar, cartierul Arhitectilor (Cisnadie), orasul Cisnadie si orasul Talmaciu, precum si instituirea masurii de carantina zonala in localitatea Marsa", a transmis, vineri seara, Prefectura Sibiu.

Pentru toate localitatile se propune carantinarea pentru 7 zile.

Circulatia si stationarea in spatiile publice a persoanelor este interzisa, cu exceptia motivelor bine justificate, pe baza Declaratiei pe proprie raspundere, pentru deplasarea in interes profesional, iar pentru deplasarea in interes profesional, este necesara adeverinta eliberata de angajator care trebuie sa cuprinda urmatoarele date: nume, prenume, adresa locuintei, date referitoare la identificarea locului de munca, date referitoare la identificarea angajatorului (adresa punctului de lucru), domeniul activitatii profesionale, mijlocul de deplasare, precum si itinerariul de deplasare pe raza zonei carantinate si intervalul orar in care isi desfasoara activitatea.

Decizia CJSU Sibiu aduce unele modificari fata de perioada anterioara a carantinei din municipiul Sibiu:

- In zilele de sambata si duminica se inchid doar magazinele nealimentare din centrele comerciale (magazinele de bricolaj nu isi vor suspenda activitatea)

- In data de 5, respectiv 6 decembrie sunt permise deplasarile in vederea organizarii alegerilor precum si a exercitarii votului.

Municipiul Sibiu a intrat in carantina in 16 noiembrie, cand incidenta cumulata a cazurilor depasea 13 la mie. In prezent, incidenta depaseste 11 cazuri la mia de locuitori, dar este in continua scadere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#carantina sibiu, #alegeri parlamentare 2020, #sectii de votare, #lockdown , #urgente