„URSU BAAA“. Mesajul halucinant introdus la Brașov într-un mesaj oficial transmis prin sistemul Ro-Alert

Luni, 20 Septembrie 2021, ora 23:10
5096 citiri
„URSU BAAA“. Mesajul halucinant introdus la Brașov într-un mesaj oficial transmis prin sistemul Ro-Alert
ISU Brașov anunță o cercetare disciplinară FOTO Facebook / Claudiu Loghin

Despre modul în care unii angajați ai ISU Brașov obișnuiesc să ”glumească” transmițând mesaje false pe aplicația RO-ALERT a scris un jurnalist local într-o postare pe Facebook.

„Sistemul RO-ALERT este folosit în situații majore, în care viața și sănătatea cetățenilor sunt puse în pericol, cum ar fi fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist sau alte situații care amenință grav comunitățile“.

E implementat pe teritoriul României de către Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

La Brașov sunt zilnic multiple situații în care urșii se plimbă pe străzi, printre blocuri și case. Sar garduri, răstoarnă tomberoane, mănâncă fructele de toamnă și chiar fugăresc oameni, în propriile curți. Fără ca autoritățile să aibă vreo soluție.

La Brașov, sistemul Ro-Alert începe să aibă o problemă de credibilitate, în acest context: mulți oameni caută să îl dezactiveze, din meniul telefonului. Adică sistemul care trebuie să ne anunțe de „fenomene meteo extreme, inundații amenințătoare, atac terorist“ a ajuns ca în povestea cu ursul păcălit de vulpe: sunetul acela strident se aude în câteva sute de case, aproape noapte de noapte, iar scopul lui preventiv e înlocuit de plictiseală, furie, ochi dați peste cap.

Well, în tot acest context, ce face gestionarul de serviciu, al sistemului? Glumițe. Stilistică. Retorică de mahala. „Ursu baaa“. Scris exact așa.

ISU Brașov anunță o cercetare disciplinară. Băăă.” scrie jurnalistul Claudiu Loghin.

#ro alert, #glume proaste, #ISU, #brasov , #urgente