Masca devine obligatorie si in judetele Dolj si Sibiu

Sambata, 01 August 2020, ora 13:40
7330 citiri
Masca devine obligatorie si in judetele Dolj si Sibiu
Foto Pixabay.com

Purtarea mastii de protectie in spatiile publice deschise devine obligatorie, de sambata, si in judetul Dolj, in urma unei decizii a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Mastile trebuie sa acopere gura si nasul si trebuie purtate in piete, targuri, in zonele de asteptare pentru pasageri, dar si in zonele pietonale intens circulate.

"Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Dolj a adoptat astazi, 01.08.2020, o hotarare cu privire la masurile necesare pentru punerea in aplicare a prevederilor legale referitoare la prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Astfel, devine obligatorie purtarea mastii de protectie, sa acopere gura si nasul, pentru toate persoanele prezente in spatiile publice deschise", se arata intr-un comunicat de presa transmis de Prefectura Dolj.

Astfel, este obligatorie purtarea mastii in pietele si targurile organizate in localitatile din judetul Dolj, pe toata durata de functionare a acestora, in zonele de asteptare pentru pasageri (statii de autobuz/microbuz si tramvai, peroane ale statiilor/ garilor C.F si autogarilor, zona adiacenta a Aeroportului International Craiova cuprinsa intre terminalul aeroportului si drumul national DN 65, inclusiv in parcarea aeroportului), indiferent de intervalul orar, dar si in zonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, in intervalul orar 20.00-02.00, in zona Centrului Vechi, in perimetrul delimitat de strazile Calea Unirii, A.I.Cuza, Mihail Kogalniceanu si Aries, inclusiv pe sectoarele strazilor nominalizate aferente perimetrului delimitat.

De asemenea, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU) Sibiu a decis ca, incepand cu data de 3 august, sa instituie obligativitatea purtarii mastii de protectie si in spatiile deschise aglomerate, ca masura de prevenire si limitare a raspandirii SARS-CoV-2, informeaza Prefectura Sibiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
Momentul în care o femeie din Sibiu fură 20 de lei, iar apoi se urcă într-un Mercedes de zeci de mii de euro VIDEO
O femeie a furat o pușculiță dintr-o cofetărie din Sibiu, în care erau 20 de lei, iar apoi s-a urcat într-un Mercedes ce valorează zeci de mii de euro. Momentul a fost surprins de camerele...
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandal electoral la Sibiu. Unul dintre candidații la locale, bătut cu biciul de fratele primarului VIDEO
Scandalul a avut loc în localitatea sibiană Brădeni. Candidatul PSD la primărie, Dan Braga, a filmat mai multe clipuri video în curțile familiei actualului edil, fără, însă, a primi...
#masca, #Sibiu, #Dolj , #urgente