OMS, ingrijorata de numarul mare de imbolnaviri de Covid din Balcani si sudul Europei

Miercuri, 22 Iulie 2020, ora 15:34
3101 citiri
OMS, ingrijorata de numarul mare de imbolnaviri de Covid din Balcani si sudul Europei
Sursa: Pixabay

Tendinte ''ingrijoratoare'' ale infectiilor cu noul coronavirus se manifesta in sudul Europei si in regiunea Balcanilor, a declarat miercuri directorul Programului pentru Situatii de Urgenta al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, Michael Ryan, citat de Reuters.

"Evident, Americile reprezinta in continuare in mod clar punctul fierbinte, America de Nord, Centrala si de Sud, dar boala incepe sa accelereze in Africa", a declarat Ryan pentru postul de radio Newstalk din tara sa natala, Irlanda.

"De asemenea, chiar si in Europa, desi in mod clar in vestul Europei boala este tinuta sub control, avem inca unele tendinte ingrijoratoare, in sudul Europei si in Balcani, astfel incat nu am iesit inca la lumina in mediul european", a adaugat Ryan subliniind ca ''este nevoie de vigilenta sustinuta''.

Romania a trecut de 40.000 de cazuri

Numarul cazurilor noi de coronavirus raportate miercuri, 22 iulie, pentru intervalul ultimelor 24 de ore a ajuns la 1.030, iar cel a deceselor la 27, potrivit datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategica.

De la inceputul pandemiei pana in prezent, in tara noastra au fost raportate 40.163 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID - 19).

24.663 de pacienti au fost declarati vindecati si 2.693 de pacienti asimptomatici au fost externati la 10 zile dupa depistare.

O comuna din Prahova intra in totalitate in carantina

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova a adoptat miercuri, 22 iulie, o hotarare prin care comuna Gornet (Cuib) va intra in carantina.

Masura a fost luata dupa ce DSP Prahova a raportat ca 15 dintre cei 2.800 de locuitori ai comunei au fost depistati pozitiv cu COVID-19, relateaza observatorulph.ro.

Decretul DSP Prahova a fost trimis spre aprobare catre secretarul de stat in MAI, Raed Arafat. Acesta ar urma sa emita un ordin in vederea intrarii in vigoare.

Potrivit Legii Carantinei intrate in vigoare la inceputul saptamanii, o localitate poate intra in carantina daca se inregistreaza trei cazuri COVID la mia de locuitori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Avertisment privind riscul transmiterii virusului H5N1 la oameni: ”Rată de mortalitate extraordinar de ridicată”
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi-a exprimat joi, 18 aprilie, ”îngrijorarea enormă” faţă de răspândirea în creştere a tulpinii H5N1 a virusului gripei aviare la noi...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#OMS, #Balcani, #covid , #urgente