Republica Moldova prelungeste starea de urgenta pana la 31 august

Vineri, 24 Iulie 2020, ora 18:08
2299 citiri
Republica Moldova prelungeste starea de urgenta pana la 31 august
Foto: Facebook/Guvernul Republicii Moldova

Starea de urgenta in Republica Moldova se prelungeste pana la 31 august, a anuntat vineri guvernul de la Chisinau. Decizia a fost aprobata la sedinta de astazi a Comisiei Nationale Extraordinare in Sanatate Publica, condusa de premierul Ion Chicu.

Organizarea ceremoniilor, precum nunti sau botezuri, va fi in continuare interzisa in localurile publice si private.

In acelasi timp, va fi permisa desfasurarea evenimentelor in cadrul unitatilor de alimentatie publica cu participarea a cel mult 50 de persoane si cu respectarea stricta a regulilor.

Deasemenea, se va permite desfasurarea activitatilor de turism si recreere in aer liber, cum ar fi: ciclism, alergat, canotaj sau pescuit, dar nu in grupuri mai mari de 10 persoane.

Persoanele in varsta de peste 63 de ani nu vor avea voie in locuri publice, decat daca o necesitate stringenta o impune.

Vor ramane inchise terenurile de joaca pentru copii, terenurile de sport, parcurile de distractii sau zonele de agrement.

Ramane suspendata si activitatea cluburilor de noapte sau disco-baruri, indiferent de denumirea si tipul unitatii comerciale, a precizat prim-ministrul Chicu, conform unui comunicat de presa emis de Guvernul Republicii Moldova, noteaza AGERPRES.

De la 1 august vor putea fi organizate evenimente culturale, in aer liber, de catre institutiile teatral-concertistice si cinema, acreditate de Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii (MECC). La eveniment vor putea participa maxim 50 de spectatori. Ramane interzisa desfasurarea activitatilor in incinta teatrelor, cinematografelor si salilor de concerte. Acestea vor fi deschise pentru artisti doar in scopul desfasurarii repetitiilor.

Se va admite organizarea intrunirilor in masa cu caracter unic, cu un numar de pana la 50 persoane, cu respectarea normelor de sanatate publica.

De la 1 august vor putea fi reluate antrenamentele si competitiile sportive in spatii inchise, organizate de catre Federatiile sportive nationale, fara spectatori si cu acordul MECC. Prezenta in locuri publice precum paduri, parcuri, alei sau plaje va fi permisa pentru grupuri nu mai mari de 3 persoane. Respectarea distantei sociale de 1 metru ramane obligatorie.

Gradinitele, scolile, gimnaziile si universitatile vor fi deschise pentru admiterea elevilor sau studentilor, insa procesul educational ramane suspendat. Comisia a aprobat Instructiunea de pregatire pentru redeschiderea gradinitelor si creselor.

In Republica Moldova au fost confirmate pana vineri 22.105 de cazuri de COVID-19, din 135.409 teste efectuate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Ce șanse are Republica Moldova să se integreze în UE sau să facă unirea cu România. Politolog: „A devenit subiect de securitate internațională”
Referendumul privind aderarea Republica Moldova la Uniunea Europeană (UE) se vor desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, pe data de 20 octombrie 2024. Curtea Constituțională a...
Incidentele din Transnistria au scopul ”să semene neliniște, să mențină o stare de alertă”, susține vicepremierul Republicii Moldova
Incidentele din Transnistria au scopul ”să semene neliniște, să mențină o stare de alertă”, susține vicepremierul Republicii Moldova
Vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, susține că situația în stânga Nistrului este una complicată, mai ales de la invazia rusă, în condițiile în care teritoriul se află în...
#coronavirus, #pandemie, #stare de urgenta, #Republica Moldova , #urgente