Ziare.com

STS anunta semnarea contractului pentru imbunatatirea sistemului 112: Cine a castigat licitatia

Luni, 12 August 2019, ora 19:58

   

STS anunta semnarea contractului pentru imbunatatirea sistemului 112: Cine a castigat licitatia
STS anunta ca a fost semnat contractul de furnizare de echipamente si aplicatii informatice pentru modernizarea sistemului 112 cu o asociere care a castigat licitatia. Valoarea contractului este de aproape 200 milioane de lei si va fi implementat in 24 de luni.

"In aplicarea masurii 7 din Raportul preliminar privind Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 (SNUAU), intocmit de Comitetul interministerial privind sistemul apelurilor de urgenta 112 infiintat prin Decizia prim-ministrului nr. 166/2019, Serviciul de Telecomunicatii Speciale anunta semnarea in data de 09.08.2019 a Contractului de furnizare echipamente si aplicatii informatice pentru 'Modernizarea infrastructurii hardware si software a Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta', cu Asocierea Orange Romania S.A. - Atos Convergence Creators S.R.L. a carui oferta a fost declarata castigatoare in urma procedurii de licitatie deschisa", informeaza STS, printr-un comunicat de presa.

Valoarea contractului este de 183.698.974,87 lei fara TVA, acesta fiind finantat in procent de 85% din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020 (POIM), Axa prioritara 5 "Promovarea adaptarii la schimbarile climatice, prevenirea si gestionarea riscurilor", Obiectivul Strategic 5.2 "Cresterea nivelului de pregatire pentru o reactie rapida si eficienta la dezastre a echipajelor de interventie", in baza Contractului de finantare 208/28.08.2018, semnat intre Serviciul de Telecomunicatii Speciale si Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de Management POIM.

"Contractul va fi implementat pe o perioada de 24 de luni si va aduce beneficii directe in ceea ce priveste salvarea vietii, protectia proprietatii si a mediului prin:

- modernizarea la nivelul a 40 de judete a infrastructurii hardware si software a SNUAU, prin adoptarea unei arhitecturi care permite gestionarea mai eficienta a situatiilor de urgenta si asimilarea cu adaptari minore a noilor standarde din domeniul comunicatiilor de urgenta;

- reducerea timpului de asteptare pana la preluarea apelurilor de urgenta prin distribuirea inteligenta a apelurilor, evitandu-se astfel congestiile in situatii de crestere rapida a numarului apelantilor;

- interventii mai rapide si mai eficiente la urgente prin crearea de capabilitati de receptionare a apelurilor de urgenta si a informatiilor de localizare asociate, care prezinta un grad de acuratete mai mare si care asigura localizarea mai precisa a apelantilor aflati intr-o situatie de urgenta;

- o colaborare mai eficienta intre institutiile publice care coordoneaza si gestioneaza activitatile de interventie in caz de urgenta, prin crearea unui tablou operational comun, cu detalii relevante pentru luarea deciziilor;

- posibilitatea receptionarii si atasarii de date suplimentare pe durata apelului de urgenta precum transmisii video si de imagini de la locul evenimentului, pentru fundamentarea deciziei de interventie;

- extinderea accesibilitatii serviciului de urgenta pentru persoane cu dizabilitati de auz si/sau vorbire, in acord cu cele mai noi cerinte la nivel european;

- asigurarea functionarii facilitatilor actuale (eCall, SMS 113 etc.) ", arata STS.

Masura 7 a raportului prezentat de Raed Arafat zilele trecute vizeaza finalizarea implementarii proiectului de modernizare a sistemului 112.

Citeste si:
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 8875 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
9 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

@Cucucorapshan 03.35

- in schimb ghitza , da ! :o)))

"STS anunta semnarea contractului pentru imbunatatirea sistemului 112: Cine a castigat licitatia"

 

"contract-sistemului 112-Cine a castigat licitatia"

Corect este: "care din firmele interlopului Ghiță a a caștigat licitația"

-- Indrăznește să crezi ce vrei, fraiere, că-ți dau cum ți-am dat 'mărire'...!!!

 

Ghita va mai castiga licitatii in Romania . Ca asa scrie

la manual ...
Daca nu dai spaga la "servicii" - nu existi pe piata libera.
Iar daca nu se incumeta nimeni sa-si mai faca vreo firma in Romania - "serviciile" apeleaza la cate un "Ghita" ...
Vei sa castigi ceva bani in tara !?
Fa ceva care sa conteze in West.

30 de ani dusi pe apa sambetei ....
si cu doi asa-zis presedinti ce se pretindeau a fi "altceva" ....

Pe Dragnea nu l-ati intrebat ce anume nu vrea sa implementati?

Nu de alta, dar parerea lui conteaza mult pentru cei ce acum se ascund sub fusta lui Veo.

 

In sfarsit...

faptul ca se face cu Orange este un lucru foarte bun. Au ingineri buni, know-how (cu ajutor de la grup, de la celelalte companii din grupul Orange). Se va realiza un sistem LCS (location service) functional. Sa speram ca profesionalismul STS-lui,va creste in timp si ca vor putea folosi sistemul la intreaga capacitate. Sa nu mai spuna ca sistemul doar asta poate....Chiar e un lucru bun ca a castigat Orange si nu o firma de apartament. Sper ca partea LCS va fi implementat mai repede...

 

Orange se ocupa doar de transmisiune de date.

Nimic mai mult. Nici macar de localizare!

Un nou record in lumea licitatiilor

Deci, in cca 2 saptamani s-a intocmit documentatia, s-a publicat tematica, s-au pregatit ofertele, s-a tinut licitatia si s-a desemnat castigatorul, au trecut cele 30 de zile pt contestatii, s-a deschis finantarea (Euro finantare) si s-a semnat contractul!
Mai sa fie, asta-i minune dumnezeiasca!
Pute a manarie...

 

Daca STS va localiza cu precizie romanii in pericol mai dispare

..un mod de a crea emotii cu scop politic! Sacalii nu vor mai profita de tragedii!

 

Protest

Am postat pe www.ziare.com acest comentariu la un articol despre Mihai Sora, fara sa stiu ca pentru el sunt valabile doar comentariile elogioase, tamaielile si ridicatu in slavi:
“Omu' tre' sa stie cand sa stea acasa!!"
La acest comentariu mi s-a raspuns cu urmatoare mizerie:
“Ati primit o penalizare de 200 puncte pentru comentariul "Acasa" postat Vineri, 09 August 2019 la articolul "Mihai Sora a fost jefuit in metrou. Ce i s-a furat" de pe Ziare.com

Comentariul dvs a fost raportat si, in urma analizarii lui de catre moderator, a fost considerat inadecvat deoarece nu respecta politica privind comentariile pe Ziare.com. In cazul in care veti continua sa postati comentarii care se situeaza sub standardele unei discutii civilizate, se va lua in calcul restrictionarea accesului dvs.

Pentru a mentine un mediu de dezbatere civilizat, Ziare.com penalizeaza autorii comentariilor care nu respecta politica privind comentariile pe Ziare.com. Pentru fiecare comentariu inadecvat, utilizatorul este penalizat cu 200 de puncte inmultit cu rankul pe care il are pe Ziare.com. Reducerea numarului de puncte duce, automat, la scaderea rank-ului obtinut prin activitatea desfasurata pe site."
Am solicitat, in virtutea democratiei, a dreptului la replica si a transparentei deciziilor, sa mi se explice ce anume esta “inadecvat" in comentariul meu!! Am facut asta si cu ocazia unor decizii silmilare, la fel de oribile si inexlicabile!!
De fiecare data am fost tratat cu o indiferenta aroganta!! Cei de pe acest site dau dovada nu doar de aroganta ci si de o crasa si totala nesimtire si lipsa de respect fata de opinenti!!
Parasesc cu total dezgust acest site al cenzurii de tip nou!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor