Ursii ataca din nou. Un barbat iesit la alergat a fost ranit grav de un urs

Sambata, 26 Iunie 2021, ora 19:33
8812 citiri
Ursii ataca din nou. Un barbat iesit la alergat a fost ranit grav de un urs

Un barbat in varsta de 50 de ani, care facea jogging pe un drum intre Sugas Bai si Sfantu Gheorghe, in judetul Covasna, a fost atacat de un urs sambata dupa-amiaza, 26 iunie.

Barbatul a ajuns la spital cu numeroase rani la cap, spate si abdomen, dupa ce a fost atacat de un urs. Barbatul a fost stabilizat si apoi a intrat in operatie.

"Un nou atac grav al ursilor a avut loc de data aceasta intre Sugas Bai si Sfantu Gheorghe. Persoana ranita este in stare stabila si primeste ingrijiri la Spitalul Judetean", a scris primarul municipiului Sfantu Gheorghe Antal Arpad pe Facebook.

Acesta a mai adaugat ca este nevoie de "o actiune decisiva" pentru a stopa atacurile ursilor, mentionand ca situatia "a depasit limita normalitatii", devenind "de nesuportat".

"Cred ca este important sa protejam mediul natural si ursii, dar viata oamenilor este cea mai importanta! Stiu ca atacurile ursilor sunt o problema sensibila pentru multi oameni, dar este nevoie de o actiune decisiva si nu trebuie sa mai intarziem! In ciuda presiunii enorme, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Tanczos Barna, face eforturi pentru a permite uciderea animalelor periculoase. In Romania, vanarea de carnivore mari, cum ar fi ursii si lupii, a fost interzisa in urma cu 5 ani, iar oameni nevinovati platesc pretul acestei decizii extreme! Aceasta situatie este acum de nesuportat si trebuie gasita o solutie la problema ursilor cat mai curand posibil, pentru ca aceasta situatie a depasit limita normalitatii, iar echilibrul dintre om si vanatul mare periculos a fost rupt", a afirmat Antal Arpad.

Primarul municipiului Sfantu Gheorghe a facut un apel catre cetateni sa circule cu atentie spre statiunea Sugas Bai.

Potrivit managerului Spitalului Judetean de Urgenta din Sfantu Gheorghe, barbatul, in varsta de 50 de ani, care a fost atacat de urs, a fost adus la spital cu multiple muscaturi si zgarieturi in zona scalpului si pe partea superioara a corpului, respectiv umeri, spate, in zona toracica si abdominala.

In urma cu doua zile, un urs a dat iama intr-o gospodarie din localitatea Barcani, judetul Covasna, aflata in apropierea unei paduri. Un barbat a fost la cativa pasi in calea animalului flamand. Intreaga scena a fost filmata de o femeie aflata in apropiere.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#barbat atacat urs, #atac urs, #ursi Covasna atac , #urs