Tanczos Barna:" La Baile Tusnad ursul provoaca daune zilnice si pune in pericol viata umana"

Sambata, 10 Iulie 2021, ora 16:35
2615 citiri
Tanczos Barna:" La Baile Tusnad ursul provoaca daune zilnice si pune in pericol viata umana"
La Baile Tunsnad, urisii au devenit o prezenta obisnuita

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat sambata ca la Baile Tusnad "ursul provoaca daune zilnice" si pune in pericol viata umana si le-a multumit locuitorilor din aceasta localitate pentru ca sustin proiectul legislativ care va permite interventia imediata in cazul in care ursul se afla in localitate.

"Sute de oameni au protestat ieri la Baile Tusnad, incercand sa atraga, astfel, atentia autoritatilor asupra prezentei constante a ursilor in localitate. La Baile Tusnad, ursul provoaca daune zilnice si pune in pericol viata umana, iar orasul a pierdut sume semnificative, deoarece turistii nu mai viziteaza zona de frica atacurilor ursilor.

As dori sa le multumesc oamenilor ca sustin proiectul legislativ care va permite interventia imediata in cazul in care ursul se afla in localitate. Sper ca-l vom putea aplica cat mai curand posibil, astfel incat nu numai oamenii sa fie in siguranta, dar sa poata sa-si revina si turismul din Baile Tusnad, grav afectat in ultima perioada", a scris ministrul Mediului, pe Facebook.

Ursii agresivi, care pun in pericol viata oamenilor si bunurile lor in localitati, vor putea fi impuscati sau eutanasiati, daca nu functioneaza alte metode de indepartare a lor din zonele locuite, a declarat, joi, ministrul Mediului, Tanczos Barna, dupa sedinta de Guvern.

"Am prezentat in prima lectura proiectul de ordonanta de urgenta elaborat de Ministerul Mediului prin care propunem o procedura de interventie imediata, daca in intravilan exista un pericol iminent la adresa sigurantei si sanatatii locuitorilor", a spus Tanczos Barna.

Potrivit acestuia, actul normativ are la baza o directiva europeana din domeniu, precum si datele statistice analizate privind numarul apelurilor la 112 si interventiilor jandarmilor. "Scopul acestei ordonante de urgenta este salvarea vietilor si a bunurilor create de om, care sunt valori esentiale protejate de stat, conform Constitutiei", a aratat el.

Proiectul de OUG cuprinde definitia unor termeni care trebuie sa clarifice modalitatile de interventie, sa nu lase loc discutiilor despre ce inseamna interventie imediata, prin indepartare, tranchilizare, extragere, eutanasiere, impuscare, cine sunt cei care participa la interventie si cine este medicul veterinar imputernicit care are dreptul de a gestiona substantele tranchilizante.

Ordonanta ar putea fi aprobata saptamana viitoare, daca pana atunci vor fi luate toate avizele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Tanczos Barna, #Ministru Mediu, #urs, #baile tusnad , #urs