Urs agresiv in Arges: Doi padurari, raniti la o partida de vanatoare

Vineri, 21 Septembrie 2012, ora 12:50
5007 citiri
Urs agresiv in Arges: Doi padurari, raniti la o partida de vanatoare
Foto: Ecomagazin

Un padurar a fost atacat de un urs, vineri, in localitatea argeseana Corbeni, intr-o zona impadurita, barbatul fiind ranit grav la o mana si transportat la spital, arata primele informatii furnizate de catre reprezentantii Serviciului de Ambulanta Arges. Un al doilea padurar a fost si el ranit dupa ce a incercat sa-si ajute colegul.

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Arges, primul barbat a fost preluat de o ambulanta si transportat la Spitalul Municipal din Curtea de Arges, unde medicii vor stabili daca este necesar sa il transfere la Spitalul Judetean din Pitesti.

Primele informatii arata ca in zona era organizata o partida de vanatoare, iar padurarul atacat de urs era gonaci.

Un al doilea barbat a fost ranit de urs, vineri, in padurea din localitatea argeseana Corbeni, in timp ce incerca sa il salveze pe primul padurar atacat de animal, cea de-a doua victima fiind ranita si transportata la spital

"Vanatoarea a avut loc in zona Tulburea-Corbeni, in timp ce padurarii goneau doi ursi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a intors spre ei. Se pare ca, speriat, unul dintre padurari a tras un foc de arma, iar apoi ursul l-a atacat. Celalalt padurar a incercat sa isi salveze colegul, fiind si el ranit", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Adelina Florescu.

Cel de-al doilea padurar ranit are leziuni la sold, fiind transportat la Spitalul Municipal din Curtea de Arges.

Primul padurar atacat de urs este ranit la o mana, fiind transportat tot la Spitalul Municipal din Curtea de Arges.

Potrivit medicilor, niciunul dintre barbati nu este in stare grava.

Tot in localitatea argeseana Corbeni, in iulie 2009 un barbat in varsta de 60 de ani a fost ucis de un urs in timp ce se afla pe un camp din apropierea localitatii, animalul fiind omorat apoi de cativa localnici, cu furci si topoare.

In ultimele zile, doua persoane si-au pierdut viata, iar alte doua au fost ranite, dupa ce au fost atacati de ursi, in judetul Dambovita.

Primele incidente au avut loc sambata, in satul Dealu Frumos, comuna Pietrosita, respectiv in satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, cele doua localitati fiind invecinate. Animalul a fost impuscat, iar in urma analizelor s-a stabilit ca acesta era turbat, in zona fiind insituita carantina.

Miercuri, un barbat de 63 de ani a fost ucis de un urs, in localitatea damboviteana Moroieni, in zona de carantina, animalul nefiind prins pana vineri. In acest caz, autoritatile au stabilit ca a fost vorba despre braconaj, ursul ramanand prins intr-un lat, de unde a reusit sa scape, atacandu-l pe barbatul de 63 de ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#urs atac Arges padurar, #urs atac padurar ranit, #urs atacuri Romania Arges , #urs