PSD cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa privind intervenţia în cazul urșilor. „Uciderea lui Arthur a fost doar începutul!”

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 19:29

   

PSD cere Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanţa privind intervenţia în cazul urșilor. „Uciderea lui Arthur a fost doar începutul!”
PSD solicită Avocatului Poporului să atace la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă adoptată de Executiv cu privire la metodele de intervenţie imediată pentru specia de urs brun. Social-democraţii susţin că acest act normativ la Guvernului va lăsa „în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee”.

„Voi sunteţi problema, nu urşii! OUG-ul ticălos adoptat azi de Guvernul Cîţu lasă urşii – simbolul României, în bătaia puştilor nemiloase ale vânătorilor de trofee! PSD solicită Avocatului Poporului să conteste la CCR această ordonanţă odioasă a Guvernului! Uciderea lui Arthur a fost doar începutul! Decimarea în masă a urşilor bruni este de astăzi legiferată de Guvern!

Înainte de a da practic drumul la împuşcarea la liber a urşilor, Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru ca animalele să nu mai ajungă în zonele locuite de oameni. Pentru că ursul nu merge la terasă, Cîţu! Şi nici nu e pasionat de petreceri wow! În schimb, voi le-aţi tăiat pădurile şi le-aţi distrus habitatul!

Nu aţi alocat niciun ban pentru a fi hrăniţi în pădure şi nu aţi protejat zonele aflate în pericol cu garduri electrice. N-aţi făcut nimic, dar acum daţi liber la împuşcat! Fără milă, fără remuşcări şi fără nicio jenă! În contrapartidă, Cîţu şi toţi incompetenţii săi din Guvern ar trebui de urgenţă relocaţi! Au făcut destul rău României!”, arată o postate de miercuri pe pagina de Facebook a PSD.

Guvernul a adoptat, miercuri, 21 iulie, Ordonanța de Urgență care prevede intervenția în cazul atacurilor urșilor care ajung în intravilanul localităților. Aceasta se va face „gradual”, iar extragerea prin împușcare este meționată în cazul în care „siguranţa şi securitatea cetăţenilor sau a bunurilor sunt puse în pericol”.
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, s-a grăbit să dea vestea pe Facebook:

"Veste bună! Guvernul a aprobat ordonanța de urgență care reglementează măsurile de protecție împotriva urșilor.

Conform actului normativ, în cadrul fiecărei unitate administrativ teritorială se va constitui o echipă de intervenție imediată care este condusă de primar sau de viceprimar. Ei sunt persoanele care, conform legii, în baza expertizei profesionale, decid asupra modului de intervenție imediată care poate fi de trei tipuri: alungarea, tranchilizarea și relocarea, eutanasierea sau împușcarea ursului."

"Sunt ferm convins că nu noi din București trebuie să decidem care este ursul de care se teme o localitate întreagă, ci tocmai din aceste considerente am descentralizat procedura decizională: primarul sau viceprimarul, cunoscând circumstanțele locale, analizând expertiza profesională și gradul de risc, va decide prin ce mijloc să fie îndepărtat ursul.

Totodată, actul normativ aprobat astăzi asigură o bază legală pentru ca primarii să își poată apăra comunitatea de pericol în condițiile legii, fără frică", și-a încheiat ministrul postarea.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: NEWS.RO

Articol citit de 2475 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
MacGigi
rank 5
Este suficient sa aratati ursului poza avocatei poporului.
Acesta nu va mai indrazni sa coboare din padurile pe care nu le-au taiat maghiarii udemeristi :)))
Comentariu inadecvat
Utilizator sters
„acest act normativ la Guvernului” 🥳🥳🥳
E Alinutza care nu are bunul simt sa corecteze vreodata ce postează (=copie) si arunca textele in dorul lelii, ca si cum ar manca semințe si ar scuipa cojile pe jos.
Comentariu inadecvat
DAN-795
rank 5
CA IN CAZUL LUI TUDOREL ...a trebui sa mai moarra niste romani
ca sa-si faca Dragnea jocul sau murdar .Si de data asta PSD ul este impotriva eliminarii unui pericol care ameninta niste locuutiri ai RO , numai de dragul de a -si arata muschii si dispretul pentru locuitorii acestei tzari ...fiti blestemati nenorocitilor cu stilul vstru mafiot .
Daca cei afectati de acesta nenorocire ar face ca si voi sa aruncati gunoaie in Primarie , v-ar aduce ursi la vilele voastre elegante , cred ca ar fi primiti cu toata dragostea de care nu duceti lipsa ?
Menumorut
rank 5
Tzara arde si baba se piaptana.
.
niculaeda
rank 5
Tot-la-vale se pravale rank 2 (2555 puncte)
- la ce catastrofa esti , nici n'ar mai trebui sa-ti arati ineptiile pe site ! da' de , propaganda retribuita nu trebuie abandonata ! 😫
Utilizator sters
Trol infiltrat 😤😤😤
Să hartuiasca si sa enerveze comentatorii care nu sunt rasi pe creier ca el. Din ce in ce mai mojic si mai lipsit de cei 7 ani de-acasa. 😤😤😤 In caradasie cu slugile de la z.com 😤😤😤 Puah.
DUTTY
rank 5
Lasa Nicusor nu fi trist ca la acest capitol nu te intrece nimeni!!
.
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha! Perfect de acord...!
Nimeni... in afara ta, PUSSY...!
Că... cine e in interiorul tău......
Gigi Contra
rank 3
Decat PSD salveaza ursuletii!
Ursu' frate cu rumanu' manelist.
niculaeda
rank 5
Tot-la-vale se pravale rank 2 (2925 puncte)
"In caradasie cu slugile de la z.com 😤😤😤 Puah"
Tome
rank 5
PSD .. cere avocatului
...................................
Gile
rank 5
O curiozitate :
Care avocat al poporului ?
Avem asa ceva ?
Poate avocatei mafiei PSD ca sa sesizeze organizatia sovietica CCR a mafiei PSD condusa de bolsevicul Dorneanu!
RexMundi
rank 5
bah glie
bah glie ,castel vostru de nisip se duce naibi.... ,se umple pouscariile cu voi ! catzo nu mai apuca alegrili din septemprie ! se va juca de a mama si de a tata cu barna la rahova ! din surse sigure de la dna ... o sa va ia pe toti odata fix ca razia stofetelor de pe centura...
gheu
rank 5
Ma ce pastile iei?
Ai multe halucinatii!
Livakiada
rank 2
Nu trebuie pastile pentru a experimenta halucinatii
unii traiesc din ssi cu astea.
niculaeda
rank 5
RexMundi rank 5
- ai facut alfabetizarea cu Tot la vale se pravale !? 🤣
alphpha
rank 5
Să vedem
dacă pesedista asta nenorocită ține cu victimele urșilor sau cu stăpanii ei.
DAN-795
rank 5
GREU DE INTELES DE CE AV. poporului nu ataca pe cel care s-a
obligat sa trsnsporte gunoiul din oras , adica firma beneficiara , si , daca are ceva de obiectat nu apeleaza la justitie ? este sectorul 1 o republica din Karghistan sau , regele drogurilor are ultimul domiciliu pe undeva pe la noi si nimeni nu stie nimic , pana ce Mirabela nu are dezlegare sa atace precum av. poporului GUNOIUL POLITIC ..
vioslove
rank 1
Numai
criminali negri la suflet bintuie pe aici.
Dati mincare la ursi si la animalele din padure. Numai taiati padurile ca nebunii.
Ce sa faca ursii? sa voteze? ii dati cu psd cu cine o mai fi...
Aici este vorba de viata unor animale nevinovate.
Am vazut la italiei la Tv cum dadeau mincare la caprioare si cerbi, ii mingiiau oamenii si ii tratau uman.
Se vrea vinarea ursilor, mai scot si hotii un ban bun...ca nu au furat destul.
doru0506
rank 4
aceasta cerere a Psd-ului ....este o mare greseala politica....
.....adica Psd-ul voteaza cu Usr-ul la treaba asta.....si nu are dreptate Dragnea cind zice ce zice?!!!!!....
niculaeda
rank 5
doru0506 rank 4
- Daddy , n'are dreptate niciodata ! 😫
Utilizator sters
Trol „acreditat” la z.com 😤😤😤
ca sa hartuiasca comentatorii incomozi. 😤😤😤 cyu metodele lui de fost securits 😤😤😤 A nu se lua in seama.
tarfrad
rank 5
Ha, ha, ha!
Tont-la-vale e SINGURUL troll neacreditat pe acest site...!
Dar acreditați-l odată, să vedem atunci... ce mai scoate pe rat...!
Tont-la-vale psd...!
AndreiMihaiGratie
rank 5
Din "putul gandirii" psd
Cu riscul de a supara pe unii si altii, as vrea sa va intreb pesedisti ratati "care esteti". cand erati la guvernare cu udmr si umdr-ul taia padurile nu mai puneau ursul brun in pericol, acum ca se reglementeaza o situatie periculoasa, subit ursul brun este pe cale de disparitie... hai s....r lichelelor ... tare as vrea sa va alerge ursul si sa nu intervina nimeni, dar absolut nimeni, sa vedem daca va convine, cu atat mai mult faceti si sport, dati jos burtile alea "mici de tot" facute in parlament nefacand nimic, doar gargara....
niculaeda
rank 5
Tot-la-vale se pravale rank 2 (2925puncte)
"cyu metodele lui de fost securits" 😫
Utilizator sters
Feriti de @niculaeda rank 5 / 1 pct vot
Trol infiltrat din ce in ce mai lipsit de cei 7 ani de acasa, pus sa hartuiasca, in cardasie cu copistii de la z.com. 😤😤😤 Feriti, e dus
niculaeda
rank 5
Tot-la-vale se pravale rank 2 (2955 puncte)
- in cardashie , agramatule ! 😫😫😫
niculaeda
rank 5
DUTTY transgender rank sau ranka 5
- te-a chemat agramatu' sa-l sustzii !? 🤣🤣🤣
DAN-795
rank 5
ASOCIATIA VANATORILOR din tzara noastra ofera dlui
Ciolacu un urs ca animal de companie, la fel de mare si de inteligent ca ursul Arthur , iar fruntasilor PSD , activista Cerva le va trimite la fiecare , dupa rang , cate unul mai mic , ca o compensatie dupa gunoiul cu care a blocat primaria lui Cruella ..
Dragi locuitori ai sect 1 , aveti grija pe cine votati data viitoare ?!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor