Ursii ataca: PDL cere demisia prefectului de Dambovita

Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 12:28
1960 citiri
Ursii ataca: PDL cere demisia prefectului de Dambovita

PDL Dambovita cere demisia prefectului Dragos Emilian Rusu si a tuturor celor implicati in gestionarea situatiei provocate de atacurile unor animale salbatice impotriva locuitorilor din nordul judetului.

"Este inacceptabil sa moara oameni din pricina incompetentei autoritatilor. PDL Dambovita cere demisia prefectului Emilian Rusu si a tuturor celor implicati in gestionarea situatiei provocata de atacurile unor animale salbatice impotriva locuitorilor din nordul judetului.

Reamintim ca, dupa ce saptamana trecuta un urs a omorat un om si a ranit grav alte doua persoane, autoritatile au anuntat ca au luat toate masurile ce se impuneau, reusind sa identifice ursul ucigas, care mai apoi ar fi fost omorat. Azi-noapte, am avut dovada tragica a incompetentei conducatorilor judetului: un alt om a fost ucis de urs", se arata intr-un comunicat al PDL Dambovita.

PDL Dambovita sustine ca in calitatea sa de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta (CJSU), prefectul Emilian Rusu este primul responsabil pentru aceasta noua tragedie.

"Incompetenta si indolenta autoritatilor au condus, din nou, la pierderea de vieti omenesti. Avand in vedere modul defectuos in care prefectul a coordonat activitatea CJSU, rezultatul fiind o noua tragedie, PDL Dambovita cere demisia imediata a prefectului Rusu si demararea unei anchete pentru identificarea tuturor celor care se fac vinovati pentru aceasta tragedie cu repetitie. Este inacceptabil sa moara oameni din pricina incompetentei autoritatilor", se mai arata in comunicatul semnat de presedintele PDL Dambovita, Florin Popescu.

Dambovita: Inca un om ucis de urs - victima il prinsese in capcana

Barbat omorat de urs, in Dambovita

Un barbat a fost ucis de un urs, miercuri dimineata, in comuna damboviteana Moroeni, nu departe de locul in care un alt om a fost ucis, sambata, in aceeasi comuna.

Persoana ucisa avea 64 de ani si a fost gasita de catre un paznic de vanatoare, care a sunat la 112, in jurul orei 8.45.

Incidentul a avut loc in apropierea satului Muscel, din nordul judetului Dambovita, la sapte kilometri de centrul comunei Moroeni si la doi kilometri de zona in care sunt case, intr-o zona inaccesibila autovehiculelor.

Un batran de 71 de ani a murit, iar o femeie in varsta de 55 de ani a fost ranita, dupa ce au fost atacati, sambata, de un urs, la Pietrosita, in localitatea Dealu Frumos, iar alte doua persoane au fost atacate la Buciumeni, in apropiere de zona in care s-a produs noul atac.

Femeia, care este ruda a ministrului Rovana Plumb, a suferit multiple plagi pe fata, la gat, la picioare si la coapse. Initial, femeia a fost internata la Spitalul Judetean de Urgenta din Targoviste, iar cursul serii, a fost transferata, cu o ambulanta, la Spitalul de Arsi din Bucuresti, unde a fost supunsa unor interventii chirurgicale.

Patrule mixte formate dintr-un politist, doi jandarmi si un vanator sunt prezente, de luni, in localitatile dambovitene Pietrosita, Moroeni si Buciumeni pentru a proteja populatia.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#PDL Dambovita demisie prefect, #urs atacat oameni Dambovita, #urs ucis oameni Dambovita , #urs