O ursoaică cu pui a intrat în casa unei bătrâne din Băile Tuşnad. Femeia s-a baricadat într-o cameră

Vineri, 16 Iulie 2021, ora 11:09
4767 citiri
O ursoaică cu pui a intrat în casa unei bătrâne din Băile Tuşnad. Femeia s-a baricadat într-o cameră
Prezenţa unui urs a fost semnalată vineri dimineaţă şi la Miercurea Ciuc FOTO Pixabay

O ursoiacă cu trei pui a intrat, în noaptea de joi spre vineri, 16 iulie, în bucătăria unei case din staţiunea Băile Tuşnad, județul Harghita, iar proprietara, o femeie în vârstă, s-a baricadat în cameră, până când animalele au ieşit din imobil.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, femeia dormea când a auzit zgomote, după care a sunat la numărul de urgenţă 112, apelul fiind înregistrat la ora 1,43.

Jandarmii au sfătuit-o să se baricadeze în cameră, să încuie uşa şi să tragă un corp de mobilă mai greu în faţa uşii.

Ursoaica cu cei trei pui a intrat în bucătărie şi a găsit un bidon cu miere, animalele aflându-se în căutare de hrană.

La un moment dat, ursoaica a ieşit din imobil cu doi dintre pui, unul rămânând blocat în casă.

La faţa locului a ajuns o maşină a Serviciului de Ambulanţă, care a pus în funcţiune semnalele acustice şi luminoase, dar şi echipajul de la Jandarmerie, intervenţia fiind una dificilă, pentru că ursoaica putea fi agresivă, întrucât voia să îşi protejeze puiul.

Până când jandarmii au reuşit îndepărtarea puiului de urs din imobil, ursoaica a aşteptat în faţa locuinţei cu ceilalţi doi pui.

"Din păcate, sunt tot mai multe cazuri cu intrare a urşilor în spaţii închise, mă refer la locuinţă, dormitor, bucătărie, pivniţă, cu persoane înăuntru", a spus Rodica Pribagu, din cadrul IJJ Harghita.

Aceasta a mai precizat că, din informaţiile primite de la jandarmii care intervin la Băile Tuşnad, în urma apelurilor primite la 112, în staţiune s-a semnalat, până acum, prezenţa unei ursoaice cu trei pui, a unei ursoaice cu doi pui şi a trei urşi solitari.

De altfel, primarul din Băile Tuşnad, Butyka Zsolt, a declarat că o ursoaică cu pui a intrat, zilele trecute, într-o altă locuinţă din oraş, iar familia respectivă s-a baricadat în baie, până când animalele au fost îndepărtate.

O ursoaică cu trei pui a intrat şi în garajul primarului, luna trecută, producând stricăciuni şi la încă peste 70 de imobile - locuinţe, restaurante, hoteluri şi pensiuni.

De asemenea, Butyka Zsolt a mai precizat că, joi seara, pe 14 iulie, un urs a furat geanta unei femei care stătea pe bancă, în zona Gării.

Prezenţa unui urs a fost semnalată vineri dimineaţă, 16 iulie, şi la Miercurea Ciuc, în parcul Central şi pe o stradă din oraş, dar echipele de intervenţie sosite la faţa locului nu au găsit animalul în zonele respective.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care permite intervenţia imediată în localităţile unde se semnalează prezenţa urşilor a fost finalizat şi va fi adoptat în următoarea şedinţă de Guvern, a anunţat, miercuri, 14 iulie, pe Facebook, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

"Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care permite intervenţia imediată în localităţile unde se semnalează prezenţa urşilor a fost finalizat. Azi (miercuri, 14 iulie, n.r.) am modificat textul proiectului în aşa fel încât acesta conţine propunerile Ministerului de Interne, respectiv a Autorităţi i Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Am eliminat toate obstacolele legale şi de interpretare, astfel încât Guvernul va adopta proiectul de Ordonanţă de Urgenţă în următoarea şedinţă de guvern", a menţionat Tanczos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu: „Expunerea asta mi-a făcut foarte mult rău. Nu mi se pare normal ca la grădiniţă copilul să fie fotografiat. M-am considerat hărţuit” VIDEO
Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei a afirmat că expunerea din ultima perioadă i-a făcut foarte mult rău în viaţa personală, subliniind că nu i se pare normal ca...
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#ursoaica, #pui, #baile tusnad, #baricadat, #jandarmi , #urs