CNSU cere guvernului să scoată din rezervele de stat construcţiile modulare. Este nevoie de mai multe centre de triaj la intrarea în spitale

Luni, 18 Octombrie 2021, ora 19:13
1632 citiri
CNSU cere guvernului să scoată din rezervele de stat construcţiile modulare. Este nevoie de mai multe centre de triaj la intrarea în spitale

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat luni, 18 octombrie, o hotărâre prin care se cere Guvernului României scoaterea din rezervele de stat a unor construcţii modulare.

Ar fi nevoie de aceste construcții pentru operaţionalizarea unor centre de triaj la mai multe spitale şi centre de vaccinare. O altă decizie a specialiştilor vizează acceptarea ajutorului oferit de Republica Moldova

”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de astăzi, 18 octombrie 2021, Hotărârile numărul 88 şi 89”, au transmis, luni, autorităţile.

Prima decizie vizează scoaterea din rezervele de stat a unor construcţii modulare.

”Art.1 - Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a trei construcţii uşoare din elemente modulate dotate cu câte un sistem de încălzire şi câte patru paturi cu cazarmament complet fiecare, pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, Spitalul Municipal Caracal şi Spitalul Orăşenesc Corabia din judeţul Olt.

Art.2 -Se propune Guvernului aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a şase construcţii uşoare din elemente modulate simple, pentru operaţionalizarea unor centre de triaj observaţional/epidemiologic, respectiv deservirii zonelor postvaccinare la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Louis Ţurcanu”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş”, respectiv Centrelor de Vaccinare de tip drive-through Shopping City şi Selgros din judeţul Timiş”, se arată în document.

A doua decizie vizează acceptarea ajutorului pentru combaterea pandemiei oferit de Republica Moldova.

”(1) Se acceptă oferta de asistenţă internaţională prin care Republica Moldova pune la dispoziţie o echipă medicală compusă din medici, asistenţi medicali şi echipaje SMURD pentru a sprijini unităţile spitaliceşti din România în vederea acordării asistenţei medicale pacienţilor cu COVID-19.

(2) Repartizarea echipajelor medicale şi a personalului medical, precum şi stabilirea locaţiilor în care desfăşoară activitatea, se realizează prin Ordin al Pagina 2 din 2 Comandatului Acţiunii, Secretar de Stat, Şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Art.2 - Se abilitează Ministerul Sănătăţii, Colegiul Medicilor din România şi Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, să emită în regim de urgenţă documentele necesare pentru exercitarea temporară a profesiei de asistent medical şi medic pe teritoriul României pentru membrii echipei din Republica Moldova”, se arată în decizie.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri, că 20 de cadre medicale din Republica Moldova vor veni în România şi vor activa în cadrul Spitalului de la Leţcani.

Citeste si:
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Raed Arafat, despre posibila sa demitere: ”DSU nu e un om. Dacă deranjează şeful, păstrezi sistemul”
Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat vineri, 3 decembrie, că atribuțiile instituției pe care o conduce sunt stabilite prin lege. Medicul a subliniat că...
Românii blocați în Maroc vor fi aduși în țară joi. Nicolae Ciucă: ”Așteptăm să se verifice dacă mai sunt şi alţii în zonă”
Românii blocați în Maroc vor fi aduși în țară joi. Nicolae Ciucă: ”Așteptăm să se verifice dacă mai sunt şi alţii în zonă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că cei 72 de români care au rămas blocați în Maroc vor fi repatriați joi, 2 noiembrie. În acest timp, vor fi îndeplinite formalitățile și...