Creştere a numărului de infectări în Portugalia. Populaţia este vaccinată în proporție de 86%

Joi, 28 Octombrie 2021, ora 18:30
6623 citiri
Creştere a numărului de infectări în Portugalia. Populaţia este vaccinată în proporție de 86%
Formele de boală sunt per ansamblu mai uşoare, având în vedere că persoanele vaccinate au făcut schema completă FOTO Pexels.com

Situaţia pandemiei COVID-19 în Portugalia "s-a agravat în ultima săptămână", a atenţionat joi, 28 octombrie, ministrul portughez al sănătăţii, Marta Temido, în timp ce rata de incidenţă a crescut cu 10 puncte, ajungând la 94 de infectări la 100.000 de persoane în ultimele două săptămâni, relatează agenţia EFE.

Rata de reproducere a virusului - parametru ce indică numărul de persoane pe care fiecare persoană infectată le infectează în medie - a crescut de asemenea în ultima săptămână, ajungând la 1,08.

Ministrul Sănătăţii a mai anunţat, în acest context, că starea de alertă va fi prelungită până pe 30 noiembrie şi le-a cerut cetăţenilor să respecte măsurile în vigoare.

"Riscul rămâne prezent", a avertizat Marta Temido, deşi formele de boală sunt per ansamblu mai uşoare în Portugalia, întrucât 85,9% din populaţia acestei ţări este vaccinată anti-COVID-19 cu schema completă.

Săptămâna trecută, a început administrarea dozei a treia de vaccin, disponibilă deocamdată pentru persoanele cu vârste de peste 65 de ani.

#incidenta, #Portugalia, #vaccin, #Marta Temido , #Val patru COVID