Europa redevine epicentrul pandemiei COVID. Estimări îngrijorătoare ale OMS

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 13:19
4291 citiri
Europa redevine epicentrul pandemiei COVID. Estimări îngrijorătoare ale OMS
Potrivit datelor, actuala creştere este alimentată de Rusia, care a înregistrat 8.162 sde morţi din cauza COVID-19 în ultimele şapte zile, Ucraina (3.819 de morţi) şi România (3.100 de morţi) FOTO Unsplash.com

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a tras un semnal de alarmă joi, 4 noiembrie, cu privire la ritmul ”foarte îngrijorător” al transmiterii COVID-19, în prezent, în Europa, care ar putea conduce la o jumătate de milion de morţi suplimentare pe continent până în februarie, relatează AFP.

”Suntem, din nou, epicentrul”, a deplâns joi, într-o conferinţă de presă online, directorul OMS Europa Hans Kluge.

”Ritmul actual al transmiterii în cele 53 de ţări din regiunea europeană (a OMS) este îngrijorător (...)”, a apreciat acesta.

”Dacă rămânem pe această traiectorie, am putea să avem altă jumătate de milion de morţi din cauza COVID-19 în regiune până în februarie”, a mai declarat directorul OMS Europa.

Oganizatia explică această creştere a numărului cazurilor printr-o combinaţie între o vaccinare insufcientă şi o relaxare a măsurilor împotrva epidemiei.

Potrivit unor date OMS Europa, spitalizările din cauza COVID-19 ”s-au dublat în decurs de o săptămână”.

Numărul cazurilor noi pe zi este în creştere de aproape şase săptămâni la rând în Europa, iar numărul deceselor zilnice este în creştere de un pic mai mult de şapte săptămâni consecutive - aproximativ 250.000 de îmbolnăviri şi 3.600 de morţi zilnice, potrivit datelor oficiale ale ţărilor, compilate de AFP.

Actuala creştere este alimentată de Rusia, care a înregistrat 8.162 de morţi din cauza COVID-19 în ultimele şapte zile, Ucraina (3.819 de morţi) şi România (3.100 de morţi), potrivit acestor date.

OMS îndeamnă la o continuare a folosirii masive a măştii de protecţie împotriva epidemiei.

”Proiecţii fiabile arată că dacă ajungem la un nivel de utilizare de 95% a măştilor în Europa şi în Asia, vom putea salva până la 188.000 de vieţi din jumătatea de milion de vieţi pe care riscăm să le pierdem până în februarie 2022”, a mai subliniat Kluge.

#Europa, #COVID19, #OMS, #morti, #masca de protectie, #Hans Kluge , #Val patru COVID