Blejnar: Cine are dovezi ca am luat mita, sa faca un denunt la DNA

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 11:00
2906 citiri
Blejnar: Cine are dovezi ca am luat mita, sa faca un denunt la DNA

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a cerut celor care il invinuiesc de luare de mita sa faca un denunt la DNA, daca au dovezi.

"Incearca sa politizeze functia de presedinte ANAF, incearca sa poarte un razboi cu mine, incercand sa capete notorietate pe seama numelui meu. Daca este suficient de barbat, sa faca un denunt la DNA, iar eu, daca sunt vinovat, voi suporta consecintele legii", a declarat Blejnar, intr-un interviu pentru Antena 3.

Declaratiile vin dupa ce seful Punctului Vamal Ploiesti, Cornel Costea, a spus, dupa ce a fost arestat, ca o parte din sumele mari de bani pe care le-a primit urmau sa ajunga la seful ANAF.

In perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, Costea ar fi primit mita de 90.000 de lei, potrivit motivarii deciziei de arestare a Curtii de Apel Bucuresti.

"Spune ca ar avea cunostinte ca banii ar ajunge la mine. Nimic nu poate fi mai fals. Ma simt linistit. Sunt convins ca organele statului isi vor face datoria si o sa-mi dovedesc nevinovatia", a mai spus Blejnar.

De asemenea, seful ANAF a precizat ca nu a facut contrabanda cu tigari, benzina sau motorina si nici o fapta ilegala de cand este la conducerea institutiei.

Lui Ponta ii este teama de presedintele ANAF

Nu in ultimul rand, Blejnar a tinut sa-i dea o replica presedintelui PSD, Victor Ponta, care a declarat ca ar fi primit amenintari din partea sa, dupa ce a spus ca este implicat in scandalul spagilor din vami.

"Eu nu am vorbit cu domnul Ponta din 2009. Probabil ca domnul Ponta, dupa interventia in care am spus ca este "sponsorizat" de o firma pentru raliurile pe care le face, a intrat in panica", a spus Blejnar.

Potrivit spuselor sale, valoarea de piata pentru inchirierea unei masini pentru raliuri de tipul celei inchiriate de Victor Ponta este de 25.000 de euro, in timp ce liderul PSD a inchiriat-o pentru suma de 4.000 de euro. "Sub suma de 20.000 de euro nefacturata se poate ascunde ceva, dar eu am spus-o ca o informatie luata de pe net", a precizat Blejnar.

"Am observat un lucru: domnul Ponta se teme de presedintele ANAF. Inseamna ca are tot felul de interese fiscale. Interventiile vin din spaima dumnealui ca as putea eu sa investighez firma care ii sponsorizeaza raliurile", a adaugat seful ANAF.

Citeste si:
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Băsescu își vrea privilegiile înapoi. Atacă la CCR legea prin care a fost lăsat fără vila de protocol și pază
Traian Băsescu a atacat la Curtea Constituţională, prin intermediul instanţei de judecată, modificările aduse Legii 406/2001, prin care i-au fost retrase privilegiile cuvenite foştilor...
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Cei mai vizibili miniștri din Guvernul Ciucă. Alexandru Rafila a ajuns unul dintre cei mai „șterși” membri ai Executivului
Premierul Nicolae Ciucă ocupă primul loc ca vizibilitate şi în luna mai. Pe locul al doilea se situează ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, urmat de ministrul Energiei Virgil Popescu, ambii...