Blejnar i-a dat in judecata pe Valer Marian, Diana Severin si Vasile Lincu pentru defaimare

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 14:50
3123 citiri
Blejnar i-a dat in judecata pe Valer Marian, Diana Severin si Vasile Lincu pentru defaimare
Foto: Romania Libera

Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, i-a dat in judecata pe senatorul PSD, Valer Marian, pe fostul director coordonator al Directiei judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Prahova, Diana Severin, si presedintele Pro Lex Vasile Lincu, pentru afirmatii defaimatoare atat la adresa sa cat si a institutiei pe care o conduce.

"In cursul zilei de ieri, 1 martie 2011, am inregistrat cererile de chemare in judecata impotriva numitilor Valer Marian - senator PSD, Diana Severin - fost director coordonator al Directiei judetene pentru Accize si Operatiuni Vamale Prahova si Vasile Lincu, presedinte al Sindicatului Politistilor si Vamesilor - Pro Lex.

Am solicitat instantei sa-i oblige pe acestia sa repare prejudiciul pe care mi l-au cauzat prin afirmatii defaimatoare la adresa mea si a Agentiei Nationale de

Administrare Fiscala", sustine seful ANAF intr-un comunicat remis Ziare.com

El precizeaza ca actiunea pe care a declansat-o este de natura civila, intemeiata pe raspundere civila delictuala.

"Am solicitat despagubiri simbolice de natura materiala, in valoare de 1 leu. Totodata, tin sa mai precizez ca am ales calea actionarii in instantele civile de judecata si datorita faptului ca numitul Valer Marian beneficiaza de imunitate parlamentara, fiind senator in Parlamentul Romaniei", mai spune Blejnar.

Numele sefului de la ANAF s-a afat in ultima perioada in centrul atentiei, acesta fiind acuzat in repetate randuri ca el ar fi "regina" de pe tabla de sah a coruptiei din vami. Blejnar a respins tot timpul aceste acuzatii, afirmand ca nu a luat niciodata niciun ban de la vreun lucrator vamal sau fiscal si toate acestea sunt "aberatii".

Fost sef al Vamii Ploiesti: Blejnar mi-a spus ca am fost demisa pentru ca nu cotizam (Video)

Sorin Blejnar a respins si acuzatiile aduse la adresa sa de fosta sefa a Vamii Ploiesti, Diana Severin, care a sustinut ca ar fi fost data afara pentru ca a refuzat sa cotizeze, ba chiar ar fi fost si amenintata cu moartea.

La randul sau, senatorul Valer Marian a sustinut ca numele presedintelui ANAF apare in mai multe dosare penale, printre care unul legat de contrabanda cu motorina si unul disjuns de DNA Satu Mare "din dosarele privind contrabanda si coruptia din Vama Halmeu".

Nume de cod in vami: "pionii", "caii" si "turele"

La inceputul lunii februarie, Sindicatul National al Politistilor si Vamesilor "Pro Lex" a remis un comunicat in care a descris "schema logica a persoanelor implicate in sistemului piramidal".

Astfel, "pionii" erau lucratori vamali, "caii" erau colectorii, adica sefi de tura, sefi de vama, lideri de sindicat, "nebunul" sau coordonatorul, persoana indispensabila, era liderul de sindicat si/sau director ANV. Pe aceeasi schema, "tura" era seful Administratiei Nationale a Vamilor (ANV) si directorii directiei supraveghere vamala, proceduri, resurse umane, iar "regina" partidul politic, membrii importanti din partid care pot decide numirea sefului si directorilor ANV si ANAF. Marea intrebare este insa "cine este 'regele'?".

Potrivit ProLex, banii colectati erau dirijati printr-un sistem organizat si centralizat cu destinatie catre persoane care finanteaza partidul, prin exceptie, catre persoane politice conform negocierii in cadrul partidului.

Sorin Blejnar: Nu ma gandesc sa ma retrag din functie

In tot acest timp, Sorin Blejnar a declarat ca nu se gandeste "sub nicio forma" sa se retraga din functie, atat timp cat a implementat cu succes declaratia unica si a contribuit la combaterea coruptiei, sustinand ca presiunea mediatica asupra sa are conotatii politice.

C.N.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Sorin Blejnar ANAF, #coruptie vami , #vama