Blejnar se apara din nou: Nu sunt vinovat

Luni, 28 Februarie 2011, ora 20:59
2331 citiri
Blejnar se apara din nou: Nu sunt vinovat
Foto: Arhiva

"Nu vreau sa fiu perceput ca un om nevinovat, ca un justitiar sau ca un om care stie si nu spune, ci ca un om care a incercat sa isi faca treaba. Noi ne-am apucat de treaba, spun noi, autoritatile statului, si am inceput sa deranjam. De aceea am inceput sa fiu demonizat in presa. Daca eram vinovat, DNA ma chema la audieri. Nu sunt Regina!", a declarat luni presedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Implicat in scandalul coruptiei din vami, presedintele ANAF se declara nevinovat, dar in acelasi timp isi prezinta si argumentele care ii sustin afirmatia. Intrebat la cine mergeau sau merg spagile de la vami, Sorin Blejnar a spus ca nu stie si nici nu poata sa faca banuieli.

"Eu nu pot sa fac banuieli si sa vin sa spun ceva doar pe simple supozitii si banuieli. Deocamdata spagile sunt la acei oameni care fac obiectul celor care sunt anchetati. Nu am aceste elemente, restul sunt speculatii... ca le ia pionul, tura. Asta cu regina este un joc publicistic prin studiourile de televiziune sau a celor care au alte interese. Acestia incearca sa creeze o stare de mister si sa arate cu degetul spre mine. Poate e o regina, dar as spune ca e vorba de un sistem nereformat", a declarat acesta la Antena 3.

Sorin Blejnar: Nu ma gandesc sa ma retrag din functie

Presedintele ANAF a spus ca si-a dat seama ca vor fi facute verificari in vami odata cu modificarea Codului Penal, care infiinta investigatori penali sub urmarire. Pe baza acestor indicii, Sorin Blejnar a spus ca a incercat sa eficientizeze sistemul si le-a dat celor de la vama un plan cu indicatori de performanta, ca nu aveau asa ceva.

Presedintele ANAF a declarat ca presupusa mita pe care pretinde ca i-a dat-o Costea Cornel nu a ajuns la el.

Andreea Vass: Premierul a ordonat verificari la ANAF. Este vizat Sorin Blejnar

"Oare daca domnul Stefanita Prisecaru si Paul Petrov au luat acesti bani oare mi-au si dat mie? Intreg scenariul este putin credibil: domnul Stefanita Prisecaru nu mai este sef din 2009. De asemenea, nu stiu daca a tinut legatura cu domnu Costea, daca a pretins acesti bani sau daca domnu Costea poate sa probeze ca a dat acesti bani. Eu nu am cerut, nu am primit si nu am pretins. Eu l-am numit pe Costea la sfarsitul anului 2010 - atunci cand faci o promovare ai o adresa de la agentia functionarului public, resurse umane si altele...eu imi pun ultima semnatura...va spun un singur lucru: numirea era legala", a mai spus acesta.

Blejnar, acuzat ca l-a numit pe nedrept pe Costea la Vama Ploiesti

Liderul sindical de la Prolex, deranjat de aceasta actiune?

Sorin Blejnar sustine ca liderul sindical de la Prolex, Vasile Lincu, il acuza din cauza ca este deranjat de aceasta actiune de verificare, luand in considerare ca are si el un dosar penal.

"Liderul sindical de la Pro Lex este acuzat de delapidarea fondurilor sindicatului si are un dosar penal la judecatoria sectorului 2. Parchetul ne-a solicitat sa verificam punctual anumite aspecte - ne-am deplasat la sediul sindicatului, iar dumnealui ne-a dat oamenii afara si a refuzat sa ne puna actele la dispozitie. Acum este deranjat in permanenta de aceasta actiune a noastra", a mai spus acesta.

Sorin Blejnar afirma ca daca ar fi facut ceva, ar fi chemat la DNA sau pus sub invinuire. Cat despre acuzatiile pe care i le-a adus senatorul PSD Valer Marian, seful ANAF a spus ca va depune o plangere civila si va solicita despagubire un leu.

Numele lui Blejnar, intr-o ancheta privind contrabanda cu produse petroliere

"Acesta se ascunde sub statutul de senator si arunca cu tot felul de acuze si vrea sa pozeze intr-un justitiar care nu este. Eu l-am invitat sa aiba barbatia necesara si sa faca un denunt sa ataseze si sa solicite procurorului general al Romaniei sa ia masuri. Nu pot sa depun plangere penala ca are imunitate", a mai completat acesta.

De asemenea, Sorin Blejnar a spus ca s-a saturat de acuzele lui Victor Ponta, dar i se pare absurd sa spuna ca el este corupt cand nici el nu respecta legea in totalitate.

"Pe Victor Ponta, o cursa il costa aproximativ 40.000 de euro, iar el a pus pe site ca a dat 4.000 de euro. Si diferenta cine a suportat-o? Eu nu am nimic cu domnul Ponta si lupta lui nu trebuie sa fie cu mine, ca eu nu aspir sa fiu premier, insa nu putem vorbi de faptul ca eu sunt corupt cand nici tu nu respecti in totalitate legea", a mai completat presedintele ANAF.

Blejnar: Cine are dovezi ca am luat mita, sa faca un denunt la DNA

Sorin Blejnar a marturisit ca s-a saturat sa fie implicat in acest scandal din cauza ca parintii lui plang acasa: "Locuiesc intr-o localitate mica si nu mai indraznesc sa iasa din casa".

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Sorin Blejnar ANAF, #raspunde acuzatii coruptie , #vama