Descinderi la Vama Ploiesti: Sunt vizati importatorii de legume si fructe

Joi, 24 Februarie 2011, ora 12:26
4780 citiri
Descinderi la Vama Ploiesti: Sunt vizati importatorii de legume si fructe
Foto: Arhiva

Procurorii si politistii au demarat, joi dimineata, o serie de descinderi care vizeaza Vama Ploiesti. De data aceasta sunt avute in vedere firmele de import-export de legume si fructe, dar si angajati ai Autoritatii Vamale. In jurul orei 13,30 seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea, a fost ridicat pentru audieri.

Conform Realitatea TV, procurorii au descins in biroul directorului vamal unde au avut loc primele audieri. Mai multi angajati ai Autoritatii Nationale a Vamilor suspecti de luare de mita au raspuns la intrebarile procurorilor si au prezentat diverse acte.

In jurul orei 12.40, mai multe persoane au iesit din sediul Vamii Ploiesti, iar un autovehicul a fost perchezitionat amanuntit.

Conform sursei citate, la Vama Ploiesti nu sunt mai mult de cativa angajati pe tura, e un punct in care vin camioanele cu marfa si se pun stampile pe acte.

Se pare ca este o prima actiune in care sunt vizate vamile din interior si inspectorii vamali care, pentru diverse sume de bani, pun stampila pe acte aratand ca marfurile nu sunt descarcate din TIR-uri, in schimb acestea urmeaza sa fie vandute la negru pe piata interna.

Verificarile au inceput dimineata, in baza unor informatii despre presupuse actiuni ilegale printre care luare de mita, dar si alte actiuni specifice evaziunii fiscale.

Dragos Patraru, jurnalist la Prahova TV, a declarat la Realitatea TV ca procurorii DNA refuza sa ofere informatii presei, dar, cel mai probabil, principalul vizat in aceasta actiune ar fi Cornel Costea numit de curand sef al Vamii Ploiesti.

Potrivit lui Patraru, "e vorba de verificari privind importuri de legume si fructe ale unor firme care isi faceau pana nu demult vama la Ilfov si Bucuresti, iar odata cu venirea lui Costea la Ploiesti s-au mutat cu vama aici".

Jurnalistul prahovean a mai sustinut ca tot pe surse se spune ca procurorii si politistii ar cauta o mita de 10.000 de euro primita de cineva din vama.

In jurul orei 13.30, directorul Vamii Ploiesti, Cornel Costea, s-a urcat alaturi de procurorii DNA intr-o masina, si, conform Realitatea TV, ar fi pornit spre Bucuresti pentru audieri oficiale. De asemenea, procurii DNA au ridicat din sediul Vamii Ploiesti mai multe acte si dosare.

Basescu: Cei care incalca legea nu mai pot dormi linistiti

Actiunea vine la doar doua zile dupa ce presedintele Traian Basescu vorbea in cadrul unei declaratii de presa tinuta la Palatul Cotroceni despre evaziunea fiscala din comertul cu legume si fructe si ii avertiza pe toti cei care stiu ca incalca legea ca "nu mai pot dormi linistiti".

"In acelasi timp, institutiile statului, in lupta cu crima organizata, trebuie sa continue ceea ce s-a inceput anul trecut in vara si anume 'batalia' impotriva evaziunii fiscale, fie ca ea se produce la nivelul firmelor, fie ca se produce in comertul intracomunitar cu legume, fructe, cartofi, cu carne, fie ca vorbim de evaziunea fiscala pe piata muncii, munca la negru. Sunt obiective majore ale institutiilor statului si nu vreau sa para ca un avertisment pentru nimeni, dar vreau sa stiti ca nimeni nu mai poate dormi linistit in aceste domenii, atunci cand stie ca incalca legea.

Este un apel, daca vreti, pe care-l fac la toti cei implicati, sa isi reduca modul de a trai cu evaziunea, pentru ca nu vor mai trai bine in continuare, fie ca vorbim de evaziune comerciala sau de evaziune pe piata muncii. Cu certitudine, vor avea probleme in modul in care vor trai", a avertizat luni seful statului.

De asemenea, actiunea se inscrie intr-o serie mai larga de operatiuni de combatere a coruptiei din vami, pana in prezent avand loc zeci de retineri si arestari in randul vamesilor si politistilor de frontiera.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#descinderi vama ploiesti, #descinderi vamesi, #razie importatori legume fructe , #vama