Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Revista presei: Seful Vamii Ploiesti: Mare parte din spaga ajungea la Blejnar

Sambata, 26 Februarie 2011, ora 08:30
2177 citiri
Revista presei: Seful Vamii Ploiesti: Mare parte din spaga ajungea la Blejnar
Foto:DC News

Nicio zi fara scandalul vamilor. Asta e regula de baza in Romania ultimelor saptamani. Si probabil a urmatoarelor, asa ca ziua de vineri nu putea face exceptie.

Iar personajul central al scandalului pare sa devina tot mai mult presedintele Fiscului, Sorin Blejnar, care a fost indicat de seful Vamii Ploiesti drept destinatarul unei mari parti din spaga data. Blejnar neaga insa vehement toate aceste acuzatii.

Nici un alt subiect important al ultimelor zile, cel referitor la Codul Muncii, nu putea lipsi, iar negocierile devin tot mai dure, pe masura ce angajarea raspunderii pe acest act normativ se apropie.

In acelasi timp, in ultima zi dinaintea Congresului UDMR, presedintele Marko Bela a dat un semnal foarte clar de continuare a colaborarii in actuala formula de guvernare, anuntand ca protocoalele locale ale UDMR cu USL nu inseamna nimic si ca se va continua alianta cu PD-L.

De final, o noua poveste de la Bercea Mondialu - despre cum a devenit un om cu palate de milioane, de la un rrom sarac lipit pamantului.

"Seful Vamii Ploiesti: Mare parte din spaga ajungea la Blejnar", scrie "Jurnalul National". Replica o gasim in "Gandul", in articolul "Ce spune SEFUL FISCULUI, SORIN BLEJNAR NUMIT REGINA VAMILOR DE "VAMESUL DIN BAMBOO": nu am cerut si nu am luat niciodata bani".

"Boc: Guvernul poate accepta doua dintre propunerile sindicatelor la Codul Muncii, analiza continua" , scrie "Romania Libera". In fine, in Evenimentul Zilei citim "Kelemen: Am recomandat filialelor UDMR amanarea discutiilor cu USL pana dupa Congres".

"Adevarul" are la randul sau un reportaj interesant despre cel mai mediatizat interlop din Romania ultimelor saptamani - "Clanul Bercea: din cocioabe in palate"

Jurnalul National - Mare parte din spaga ajungea la Blejnar

Seful Vamii Ploiesti, Cornel Costea, arestat pentru 29 de zile in dosarul coruptiei din vami, a facut o trimitere foarte clara la seful Fiscului, Sorin Blejnar, caruia i-ar reveni o parte din mita stransa in institutia pe care o conduce.

"De altfel, pozitia inculpatului pe parcursul audierilor a fost una sincera, atat in prima declaratie data, cea olografa, cat si in cea luata pe formularul tipizat, chiar daca ulterior a refuzat sa o semneze (desi, intrebat fiind a aratat ca nu contesta continutul), descriind in amanunt modalitatea in care se derulau activitatile si cum, in perioada octombrie 2010 - ianuarie 2011, a primit suma de 90.000 lei din care lui i-au revenit 30.000 lei, restul impartindu-i intre vamesi si alte persoane, ca P.P. si P.S., bani care, dupa stiinta sa ajungeau la presedintele S.B", se arata in referatul procurorilor, potrivit Jurnalul National.

Gandul - Ce spune SEFUL FISCULUI, SORIN BLEJNAR NUMIT REGINA VAMILOR DE "VAMESUL DIN BAMBOO": nu am cerut si nu am luat niciodata bani

Sorin Blejnar, presedintele ANAF, a respins categoric si aceste acuzatii, asa cum a facut-o si cu cele din zilele precedente, cand fosta sefa a Vamii Ploiesti, Diana Severin, il acuzase ca e "regina" spagii din vami.

"Eu nu ma simt vinovat pentru ca nu am cerut si nu am luat niciodata bani de la domnul Costea, de la un lucrator vamal sau de la un lucrator fiscal", a declarat Blejnar, intr-o interventie la un post de televiziune. El a spus ca asteapta ca seful Vamii Ploiesti sa probeze acuzatiile la adresa sa, adaugand ca e foarte putin credibila o declaratie a unui om arestat "Daca are suficiente elemente ca a impartit banii cu P.P., cu B.B., cu S.B. sau cu alte initiale, va trebuie sa probeze aceste acuzatii pentru ca sunt nefondate si ireale", a mai spus el, potrivit Gandul.

Romania Libera - Boc: Guvernul poate accepta doua dintre propunerile sindicatelor la Codul Muncii, analiza continua

Premierul Emil Boc a afirmat ca Executivul pe care il conduce va accepta doar doua dintre propunerile sindicalistilor inainte de a-si asuma raspunderea in Parlament pe Codul Muncii.

"Guvernul ar putea accepta o serie de propuneri formulate de sindicate pentru noul Cod al Muncii, precum mentinerea contractului de munca si daca angajatul refuza prelungirea unei delegari si reabilitarea de drept, dupa sase luni, a salariatului care a savarsit o abatere", a afirmat premierul Emil Boc, potrivit Romania Libera.

Anterior, sindicatele parasisera discutiile din cauza a ceea ce ei au numit "inflexibilitatea" ministrului Muncii in negocieri.

Evenimentul Zilei - Marko Bela: Protocolul UDMR - USL de la Bihor nu afecteaza relatia cu PD-L

Presedintele UDMR, Marko Bela, a negat ca protocolul semnat la Bihor de UDMR cu USL si altele care se pregatesc ar avea vreo semnificatie majora, afirmand ca formatiunea sa va continua colaborarea cu PD-L.

"Colaborarea la nivelul unui judet cu anumite partide nu are nici un impact asupra colaborarii la nivel national. Bineinteles ca ar fi de dorit ca in judete sa se formeze coalitii ca si la nivel national", a spus Marko Bela, aratand ca nu se bucura ca a fost semnat un astfel de pact cu Opozitia, scrie Evenimentul Zilei.

Adevarul - Clanul Bercea, de la cocioabe la palate

Cel mai mediatizat interlop al ultimelor saptamani, Sandu Anghel zis Bercea Mondialu, s-a transformat dintr-un rrom sarac lipit pamantului in cel mai bogat om din judetul Olt, conform unui reportaj realizat de Adevarul.

Pe tatal lui Bercea Mondial, oamenii din Draganesti si-l amintesc drept un tigan sarac lipit, care traia intr-o cocioaba, la marginea orasului.

"Avea o caruta cu un cal si il vedeam tot timpul ca se duce la gara sa ia lemne. Locuia in apropiere, intr-o casuta amarata. Erau saraci, n-aveau palatele de-acum. Dupa Revolutie nu stiu ce s-a intamplat, ca au aparut parca peste noapte casele astea", povesteste Nica Mitra (42 de ani). Femeia spune ca Sandu Anghel se trage dintr-un neam de tigani pieptanari, scrie Adevarul.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Blejnar acuzatii spaga, #Blejnar spaga Ploiesti, #Codul Muncii propuneri sindicate , #vama