Seful Vamilor, Radu Marginean, a fost demis

Miercuri, 09 Februarie 2011, ora 21:04
6103 citiri
Seful Vamilor, Radu Marginean, a fost demis

Radu Traian Marginean a fost destituit de catre Emil Boc din functia de sef al Autoritatii Nationale a Vamilor.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

In locul acestuia a fost numit Viorel Comanita, directorul Directiei de Supraveghere Accize si Operatiuni Vamale din cadrul ANAF.

Anuntul vine dupa ce, in urma doar cu putin timp, Sorin Blejnar, seful ANAF, declara ca Radu Marginean, pus sub acuzare de procurorii anticoruptie in dosarul de spagii din Vama Halmeu, este in continuare la conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor (ANV).

Blejnar: Radu Marginean ramane in continuare sef la Vama

Acesta a precizat ca asteapta din partea DNA o informare scrisa privind stadiul dosarului si calitatea acestuia in speta respectiva, iar abia mai apoi o sa "dispuna in consecinta".

"Referitor la seful ANV, dupa ce voi primi o informare scrisa de la DNA cu privire la calitatea lui si stadiul dosarului, voi face o informare pentru primul-ministru si voi solicita in consecinta. El este inca in functie si dupa ce vom primi rezolutia procurorilor cu privire la calitatea lui in dosar si stadiul dosarului, vom dispune in consecinta", a spus seful ANAF.

Seful Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, a fost chemat la Guvern de premierul Emil Boc, pentru o discutie pe tema vamesilor cercetati pentru coruptie.

Seful Vamilor, Radu Marginean, pus sub invinuire de procurorii DNA

Procurorii DNA l-au pus miercuri sub invinuire pe seful vamilor, Radu Marginean, care este acuzat de primire de mita si trafic de influenta.

Marginean este acuzat ca a primit o suma importanta de bani ca sa il numeasca in functie pe fostul sef al vamii Halmeu, Nicolate Dobrescu, anunta Antena 3. Seful vamilor nu a recunoscut acuzatiile si sustine ca este nevinovat.

Alti doi oameni de afaceri si un fost angajat in duty-free din Vama Halmeu au fost arestati preventiv vineri, in cazul fostului sef al Biroului Vamal Halmeu, Nicoleta Dobrescu, suspectata ca ar fi strans peste 130.000 de euro de la camatari si contrabandisti de tigari pentru a-si cumpara functia de sef de vama de la seful ANV.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Radu Marginean, #Viorel Comanita, #Sorin Blejnar, #demitere ANV , #vama