Sorin Blejnar: Nu am luat niciodata bani de la vamesi

Sambata, 12 Februarie 2011, ora 13:27
2880 citiri
Sorin Blejnar: Nu am luat niciodata bani de la vamesi

Sorin Blejnar, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), sustine ca nu a luat niciodata bani de la vamesi si ca in atributiile sale nu intra verificarea unor fapte de natura penala efectuate de angajatii de la vama, precum luarea de mita.

Intrebat daca a primit vreodata bani sau orice alta "atentie" de la vreun lucrator vamal sau politist de frontiera, Blejnar a raspuns, pentru Gandul: "Nu, niciodata".

Liderul ANAF sustine ca nu este in atributiile sale sa verifice daca oamenii pe care i-a numit in posturi in vami iau mita: "Nu intra in competentele mele si ale institutiei pe care o conduc sa investighez asemenea fapte de natura infractionala", a declarat Blejnar.

Acesta precizeaza ca nu a putut decat sa ii mute pe vamesi de pe posturi. Blejnar spune ca a aplicat principiul mobilitatii pentru de 698 de persoane angajate in sistemul vamal si ca, in prezent, ANAF asteapta o comunicare de la DNA cu privire la situatia juridica a fiecarui angajat din vami. Acesta adauga ca, potrivit legii, vamesii implicati in dosare de coruptie vor fi suspendati.

Directia Nationala Anticoruptie a retinut, in total, 97 de persoane implicate in fapte de coruptie la vamile din vestul tarii. Din cele 97 de persoane retinute, 67 sunt de la vamile Moravita, Deta si Foeni si 30 de la PTF Naidas.

Infractorii nu mai au loc in inchisori din cauza vamesilor si politistilor

Referatele de arestare arata ca vamesii si politistii de frontiera de la Moravita primeau spaga si 100.000 de euro pe zi inainte de inceperea anchetei sub acoperire.

Citeste si:
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Cătălin Drulă, despre cazul de plagiat al premierului Nicolae Ciucă: „România nu-şi permite al doilea Dottore”
Deputatul USR, Cătălin Drulă, a scris marţi, 18 ianuarie, pe Facebook că investigaţia Pressone arată cu dovezi clare că Nicolae Ciucă este ”unul dintre doctorii fake ai României, cu...
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
PNL și ALDE, la un pas de fuziune. În anticamera liberalilor așteaptă PMP
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat că marţi, 18 ianuarie, a avut loc prima întâlnire între comisiile de negociere ale PNL şi ALDE în vederea fuziunii celor două...