Vames trimis in judecata pentru luare de mita

Marti, 26 Aprilie 2011, ora 15:49
1945 citiri
Vames trimis in judecata pentru luare de mita

Un vames din cadrul Directiei Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale, Maria Cotunoaei, a fost trimis in judecata, marti, dupa ce procurorii au dovedit ca femeia a luat mita pentru a favoriza o societate comerciala.

Potrivit rechizitoriului publicat de catre DNA, in data de 6 aprilie 2011, inculpata Cotunoaei Maria a pretins si primit 1.500 lei in schimbul eliberarii unui atestat pentru comercializarea en-gros a produselor supuse accizelor, necesar firmei pentru desfasurarea activitatii comerciale.

Astfel, in cursul lunii martie, administratorul firmei din Bucuresti a depus la Directia Municipiului Bucuresti pentru Accize si Operatiuni Vamale o cerere de inregistrare si atestare a activitatii de distributie si comercializare en-gros de bauturi alcoolice si/sau produse din tutun, insotita de documentatia prevazuta de dispozitiile legale in vigoare.

Cererea a fost repartizata controlorului vamal principal Maria Cotunoaei. In cursul lunii aprilie, inculpata a luat legatura cu reprezentantul firmei, sustinand ca, in urma verificarilor la sediul social al firmei, nu poate fi emis atestatul solicitat si ca ar exista chiar si posibilitatea initierii procedurii de insolventa.

Reprezentantul firmei i-a explicat controlorului vamal ca societatea pe care o reprezinta este nou infiintata si ca deocamdata nu a desfasurat activitate pentru ca asteapta autorizatiile necesare in acest scop.

Maria Cotunoaei a insistat ca situatia societatii este foarte grava si a cerut 1.500 lei pentru a elibera atestatul necesar, bani pe care i-a si primit in data de 6 aprilie 2011. Momentul a fost filmat de catre procurorii anticoruptie si ofiterii Directiei Generale Anticoruptie. Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#vames arestati, #vamesi mita, #vamesi procurori diicot , #vama