Ziare.com

Asociatia Daruieste Viata construieste un spital modular pentru bolnavii de COVID-19

de Comunicat de presa
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 15:47

   

Asociatia Daruieste Viata construieste un spital modular pentru bolnavii de COVID-19
Daruieste Viata incepe ridicarea unui spital modular pentru pacientii cu COVID-19, in continuarea implicarii sale pentru a consolida sistemul medical din Romania in lupta cu coronavirusul.

Spitalul modular va fi amplasat in curtea Spitalului Elias Bucuresti, in baza acordului dat de conducerea acestuia, va fi finalizat in patru saptamani, iar dotarea si functionarea lui vor fi in sarcina Spitalului Elias si a Ministerului Sanatatii.

Daruieste Viata face apel la companii si la donatorii din tara si din strainatate pentru a se alatura proiectului.

Situatia din sistemul medical romanesc, aflat la limita avariei, modul de evolutie si de manifestare a bolii, precum si experienta altor state arata ca Romania are nevoie creasca urgent numarul de paturi pentru a putea trata bolnavii de COVID-19.

Felul in care au procedat si alte tari, precum China, Spania, Franta, SUA, ne arata ca ridicarea de spitale modulare poate sa compenseze capacitatile reduse ale sistemului medical romanesc, in conditiile in care COVID-19 inseamna multiplicare exponentiala si nevoia de a trata multi pacienti, in acelasi timp, pe o perioada lunga de timp.

Solutia pe care o propune Daruieste Viata este constructia unui spital modular, pentru care a dezvoltat deja planul, impreuna cu partenerii Tesseract, IMSAT si Linde.


"Romania are avantajul de a fi cu cateva saptamani in urma celorlalte state, insa nu va evita varful epidemiei pe care-l vedem in Italia si Spania.

Atunci, mii de cazuri vor invada spitalele din Romania, deja supra-aglomerate si incapabile sa-si protejeze pacientii din cauza infectiilor si lipsei de aparatura medicala.

Este esential ca acest timp sa fie folosit pentru a actiona in sensul in care au nevoie pacientii si medicii"
, a declarat presei Carmen Uscatu, fondatoare Daruieste Viata.

Asociatia a transmis o propunere in acest sens si Primului-Ministru, Ludovic Orban, in data de 25 martie 2020, in speranta ca modelul va fi replicat si in Moldova si Transilvania.

Daruieste Viata asteapta raspunsul din partea Executivului si spera ca acesta va fi pozitiv, avand in vedere ca pune la dispozitia statului roman atat proiectul realizat de specialisti, cat si expertiza sa si o parte din materiale.

"Fiecare dintre noi poate contribui de acasa la ridicarea acestui spital care va gazdui aprox. 50 de paturi pentru cazurile grave.

Daca esti companie poti face o sponsorizare pe site-ul Daruieste Viata, la sectiunea sponsorizare, iar ca persoana fizica poti dona prin SMS, cu mesajul IMPREUNA, la 8826 sau pe site-ul nostru.

Ne va lua patru saptamani sa asamblam constructia, timp in care si criza va ajunge cel mai probabil in momentul sau de varf.

Este important sa ne mobilizam rapid si, speram noi, sa avem mai multe astfel de spitale in tara pentru a-i salva pe cei mai vulnerabili."
, a afirmat Oana Gheorghiu, fondatoare Daruieste Viata.

Daruieste Viata s-a implicat activ in lupta cu COVID-19, directionand toate fondurile stranse incepand cu 11 martie catre sustinerea spitalelor si a cadrelor medicale din tara.Pana in prezent, asociatia a trimis echipamente de protectie si echipamente si aparatura medicala (inclusiv trei ventilatoare mecanice invazive) catre 16 unitati spitalicesti din tara (Timisoara, Craiova, Bucuresti, Petrosani, Brasov, Falticeni).

Metodele prin care se poate dona catre asociatie sunt:

Pentru companii: contract de sponsorizare ce poate fi completat online -

www.daruiesteviata.ro/sponsorizeaza

Pentru persoane fizice:

- SMS cu textul IMPREUNA la 8826 pentru o donatie unica de 2 euro (doar pe teritoriul Romaniei)

- Cu cardul, online, pe site-ul asociatiei - www.daruiesteviata.ro/covid-19

- Facandu-si propria campanie de fundraising pe site-ul asociatiei - www.daruiesteviata.ro/campanii

- Prin transfer bancar, in conturile asociatiei

IBAN LEI: RO08 INGB 0000 9999 0317 5286, Banca: ING Bank, sucursalaBucuresti

IBAN EURO: RO68 INGB 0000 9999 0471 5148, Banca: ING Bank, sucursalaBucuresti, SWIFT: INGBROU
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4744 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor