Consiliere psihologica online 24/7 pentru cei aflati in linia 1 in gestionarea Covid-19 si persoanelor vulnerabile afectate

Comunicat de presa
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 14:53
12311 citiri
Consiliere psihologica online 24/7 pentru cei aflati in linia 1 in gestionarea Covid-19 si persoanelor vulnerabile afectate

Asociatia Joc Responsabil pune la dispozitie serviciul de consiliere psihologica online 24/7, dezvoltat pentru jucatorii cu potentiale probleme legate de jocurile de noroc, si persoanelor aflate in linia intai in gestionarea actualei epidemii SARS-CoV-2 care a afectat si Romania: medici, paramedici, asistenti medicali, infirmieri, cadre militare, politisti, jandarmi, pompieri sau alte persoane aflate in dificultate, in varsta sau cu handicap.

Initiativa este sustinuta de Fortuna Entertainment Group si reprezinta o extensie a serviciului de consiliere psihologica online non-stop destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc, pe care Asociatia Joc Responsabil l-a lansat, in premiera pentru tara noastra, in luna septembrie a anului trecut si se bazeaza pe experienta pe care psihologii nostri au dobandit-o de la lansare si pana in prezent.

Serviciul de consiliere psihologica online 24/7 al Asociatiei Joc Responsabil, accesibil, special pentru aceasta perioada la https://mergemmaideparte.jocresponsabil.ro si la

https://mergemmaideparte.ro, pune la dispozitia personalului medical, angajatilor MAI, cadrelor militare sau persoanelor vulnerabile, afectate psiho-emotional de epidemia de Covid-19, psihoterapie online non-stop pentru prevenirea burn-out-ului si a panicii in fata virusului, precum si modalitati de gestionare a relatiei cu propria familie, ori de diminuare a fricii si anxietatii.

In plus, echipa de psihologi a Asociatiei Joc Responsabil este pregatita sa identifice metode prin care personalul din linia intai poate interactiona cu pacientii sau persoanele dificile.

Acest demers vine in circumstanta in care presiunile mentale si fizice pentru specialistii aflati in linia intai sunt uriase, iar nevoia ca acestia sa ramana increzatori si sa treaca cu bine peste aceasta perioada dificila este cu atat mai importanta cu cat viata noastra, a tuturor, depinde de ei.

"In contextul in care traim si lucram in aceasta perioada delicata, ne folosim de experienta pe care am dobandit-o pana acum in consilierea psihologica online si pe expertiza psihologilor nostri in terapie comportamentala si dorim sa ii sprijinim pe cei implicati in linia intai in gestionarea crizei SARS-CoV-2, care se afla in dificultate majora si au nevoie de consiliere psihologica.

Avand in vedere ca populatia este tot mai afectata psiho-emotional de desfasurarea epidemiei de coronavirus, este normal ca fiecare dintre noi sa punem umarul la a depasi aceasta situatie dificila", spune Dr. Cristian Andrei, psihiatru si coordonatorul programului de consiliere psihologica online 24/7 destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc si Ambasador al Asociatiei Joc Responsabil.

"In situatii de criza, implicarea face diferenta, iar solidaritatea si responsabilitatea sociala sunt esentiale pentru a trece cu bine peste aceasta perioada.

De aceea, am ales sa venim in sprijinul tuturor persoanelor aflate in linia intai in gestionarea crizei SARS-Cov-2 precum si a persoanelor vulnerabile afectate psiho-emotional de pandemie, prin sustinerea serviciului de consiliere psihologica online 24/7 destinat acestora", spune Lewis Findlay, General Manager al Fortuna Entertainment Group, companie partenera a Asociatiei Joc Responsabil.

Asociatia Joc Responsabil se alatura, astfel, eforturilor depuse de ONG-uri, companii sau autoritati publice pentru a contribui la diminuarea impactului psihologic pe care epidemia de SARS-Cov-2 o are asupra populatiei.

Despre Consiliere 24/7

Lansat in premiera pentru Romania la inceputul lunii septembrie a anului trecut, Consiliere 24/7 reprezinta cea mai moderna metoda de facilitare a accesului la consilierea psihologica pusa la dispozitia persoanelor cu potentiale probleme legate de practicarea in exces a jocurilor de noroc, ori apropiatilor acestora, si care simt nevoia de indrumare in timp real.

La capatul Live Chat-ului Joc Responsabil nu se afla roboti care trimit mesaje automate, ci psihologi instruiti special in rezolvarea acestui tip de probleme.

Prin aceasta initiativa, Asociatia Joc Responsabil s-a aliniat tendintelor internationale in materie de consiliere specializata si a devenit un trend setter in Romania.

Astfel, si-a extins aria de metode prin care sprijina persoanele care au intrecut limita recreationala a acestui tip de divertisment, favorizandu-le accesul la ajutor de specialitate si oferind, totodata, un nivel si mai mare de incredere, confort si de confidentialitate celor care apeleaza la acest serviciu.

Despre Asociatia Joc Responsabil

Asociatia Joc Responsabil dezvolta si implementeaza programe specifice referitoare la efectele practicarii jocurilor de noroc si raportarea sociala la acestea.

Astfel, initiaza si participa la diferite activitati menite sa previna dependenta de jocuri de noroc si sa creasca interesul populatiei pentru programul "Joc Responsabil"; stimuleaza cultura de prevenire a unui comportament patologic de joc; promoveaza starea de echilibru legata de jocurile de noroc prin campanii si actiuni de promovare si constientizare; asista jucatorii cu probleme de dependenta legate de jocurile de noroc si ofera sedinte de evaluare si terapie pentru jucatori si familiile acestora, cu psihologi si psihoterapeuti specializati in tratarea problemelor specifice acestui domeniu. Pentru mai multe detalii, vizitati website-ul www.jocresponsabil.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#consiliere psihologica online , #vesti bune