Lucrurile bune care se intampla

Sambata, 11 Aprilie 2020, ora 08:28
4817 citiri
Lucrurile bune care se intampla

Incheiem saptamana cu vesti bune: pe langa donatii in bani, marile brand-uri au inceput sa se asocieze pentru a da o mana de ajutor societatii, armata a inceput sa-si produca propriile viziere, iar primul focar din afara Chinei s-a stins, oficial.

Mai departe aflam intr-un raport al Forumului Economic Mondial ca restrictiile de circulatie, masurile de izolare, inchiderea fabricilor si anularea zborurilor au scazut nivelul poluarii cu 5% in 2020, pana la nivelul inregistrat in Cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Si totusi, nu ar trebui sa ne culcam pe-o ureche, spun specialistii, ci sa devenim mai responsabili si dupa ce lucrurile vor reveni la normal.

Rompetrol sprijina Crucea Rosie cu 200.000 de dolari, pentru o unitate mobila de terapie intensiva

KMG International, sub brandul Rompetrol, va achizitiona in parteneriat cu Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania o unitate mobila de terapie intensiva cu 12 paturi, in valoare de 264.930 de dolari, ce va fi donata Departamentului pentru Situatii de Urgenta (IGSU), ca parte a rezervei strategice pentru protectie civila, urmand a fi utilizata pe durata pandemiei pentru asigurarea suportului rapid acolo unde va fi cea mai mare nevoie.

IKEA se alatura Auchan si Leroy Merlin in demersul de amenajare a unitatii de suport medical Bucurestii Noi

IKEA este una dintre marile companii care au raspuns rapid apelului de implicare din partea Auchan si Leroy Merlin pentru proiectul de amenajare a unitatii de suport medical Bucurestii Noi. In acest sens, compania sprijina eforturile de amenajare a acestei cladiri oferind articole textile si mobilier in valoare totala de peste 85.000 euro.

Statiile OMV in parteneriat cu Mastercard sprijina cinci spitale din Romania cu produse alimentare

24.000 de pachete alimentare VIVA Lunch Box preparate in Statiile OMV selectate vor ajunge in urmatoarea luna la cadrele medicale din spitalele Grigore Alexandrescu, Floreasca, Sfantul Ioan, Colentina si Spitalul Judetean Prahova, livrate zilnic de foodpanda cu personal dedicat.

MedLife pune in functiune al doilea laborator Real Time PCR si face demersuri pentru al treilea

Sistemul Medical MedLife va deschide la inceputul saptamanii viitoare cel de al doilea laborator propriu Real Time PCR in vederea depistarii infectiei cu COVID-19. Noul laborator este situat in Sfantu Gheorghe si va contribui la cresterea capacitatii de procesare in centrul tarii.

Acesta dispune de circuite de biosecuritate, spatii succesive cu presiune negativa si echipamente speciale dedicate efectuarii testelor pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Potrivit reprezentatilor companiei, laboratorul va procesa intr-o prima etapa cca 100 de teste pe zi, urmand sa ajunga gradual la 200 de teste pe zi, aceasta capacitate fiind dependenta de extinderea personalului specializat din laborator.

Ministerul Apararii a inceput sa produca viziere de protectie

Personal din Statul Major al Fortelor Terestre (SMFT), Statul Major al Fortelor Aeriene (SMFA), precum si o echipa de specialisti din Academia Tehnica Militara "Ferdinand I" (ATM) au inceput productia de viziere, pentru protectia celor care participa la actiuni de limitare a raspandirii noului coronavirus.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apararii, vizierele realizate de catre SMFT si SMFA pe baza unor proiecte proprii vor asigura protectia personalului militar care actioneaza in sprijinul autoritatilor centrale si locale.

Pana la acest moment au fost produse aproximativ 1.000 de viziere, urmand ca productia sa se ridice la 800 de bucati zilnic si sa continue pana la un total de aproximativ 20.000, arata MApN.

Zero cazuri in primul focar din afara Chinei

Orasul Daegu a fost primul focar de infectie cu noul coronavirus din afara Chinei, raportand din februarie si pana acum peste 6.000 de cazuri.

In data de 10 aprilie, insa, autoritatile locale au raportat ca nu a existat nicio imbolnavire, potrivit World Economic Forum.

Printre masurile pentru care Coreea de Sud este deja recunoscuta in lupta cu pandemia se numara distantarea sociala si testarea in masa.

Potrivit aceleiasi institutii, poluarea in intreaga lume s-ar putea reduce cu 5% in 2020, pana la cel mai redus nivel din ultimii 75 de ani.

Citeste si:
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
CTP, despre congresul PNL: ”E o bătaie de joc, pe față, la adresa cetățenilor. Ce-o să spună oamenii care au limitare la nunți, la alte evenimente”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat la Digi24 despre congresul PNL ce va avea loc sâmbătă, 25 septembrie, la Romexpo, în urma căruia va fi ales președintele PNL. „Am și un...
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Prefectura Capitalei: ”Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară”
Congresul PNL va trebui să respecte toate normele de protecţie sanitară pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana...
Sursa: Ziare.com