Noua spitale din Bucuresti primesc echipamente de protectie si termometre no touch de la Salvati Copiii

Comunicat de presa
Vineri, 08 Mai 2020, ora 16:21
8715 citiri
Noua spitale din Bucuresti primesc echipamente de protectie si termometre no touch de la Salvati Copiii

Noua unitati medicale din Bucuresti primesc aparatura si echipamente medicale vitale, achizitionate din fondul de urgenta pentru spitale deschis de Salvati Copiii Romania.

Astfel, dupa procesarea solicitarilor primite de la medici, Maternitatea Polizu, Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu, Maternitatea Giulesti, Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic Malaxa, Maternitatea Cantacuzino, Spitalul Clinic de Urgenta "Sf. Pantelimon", Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti si Centrul de Urgente Stomatologice pentru Copiii din Bucuresti primesc echipamente si aparatura medicala in valoare de 25.000 de euro.

Pentru a veni in sprijinul medicilor, au fost achizitionate 60 de termometre no touch, echipamente de protectie, o unitate de control completa pentru masa de reanimare, o sonda pentru ecografie si un aparat de nebulizare.

Pana in acest moment, 35 unitati medicale si de ingrijire pacienti si 79 de cabinete de medicina de familie au primit echipamente de protectie si aparatura performanta. Peste 5.000 de cadre medicale au fost astfel sprijinite in lupta contra pandemiei cu 139.625 de echipamente si materiale medicale indispensabile.

In perioada urmatoare, Salvati Copiii Romania va continua echiparea spitalelor cu echipamente de protectie si aparatura medicala (ventilatoare, termometre no touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:

● Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Neonatologie I

● Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Neonatologie II

● Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Sectia ORL

● Spitalul Grigore Alexandrescu - Sectia ORL

● Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu Bucuresti.

Pana in prezent, au fost colectate fonduri totale in valoare de 605.525 euro, din care, 512.801 euro prin solidaritatea in principal a urmatoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland Romania, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market Romania, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare Romania, Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" si Asociatia Club Sportiv "RO Club Maraton". DPD Romania asigura transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 92.724 euro provine din donatiile persoanelor fizice care au vrut sa sprijine efortul medicilor.

Fondul de urgenta pentru sprijinirea imediata a sistemului medical ramane deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contributiile companiilor si ale tuturor celor care pot sa sprijine intarirea sistemului medical romanesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici.

Despre Organizatia Salvati Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului.

In trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg.

In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora. In cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Salvati Copiii Romania, #donatii spitale , #vesti bune