O fundatie elvetiana a donat 400.000 de dolari pentru echipamente medicale si teste pentru spitalele din Romania

Comunicat de presa
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 11:45
67179 citiri
O fundatie elvetiana a donat 400.000 de dolari pentru echipamente medicale si teste pentru spitalele din Romania

Fundatia Botnar, partener de lunga durata al UNICEF, a donat 400.000 de dolari reprezentantei din Romania in vederea achizitionarii de echipamente medicale si teste pentru spitale si de echipamente de protectie personala care urmeaza a fi distribuite profesionistilor comunitari din Romania care se afla in prima linie - asistenti sociali, asistente medicale comunitare si mediatori sanitari si tuturor profesionistilor care lucreaza pe teren pentru a-i sustine pe copiii dezavantajati si familiile lor.

"Apreciem foarte mult sustinerea oferita de Fundatia Botnar pentru ca UNICEF in Romania sa poata oferi echipamentele esentiale necesare celor care lupta in prima linie impotriva pandemiei de COVID-19.

Acest lucru le va permite sa isi desfasoare activitatea in conditii de siguranta, protejandu-se atat pe ei insisi, cat si pe copiii carora le ofera ajutor.

Fundatia Botnar este un partener de lunga durata si de incredere al UNICEF.

Pe durata pandemiei este cu atat mai important sa luptam impreuna pentru drepturile copiilor si in special pentru copiii, care, chiar si inaintea acestei pandemii, se aflau intr-o situatia extrem de dificila", a declarat Pieter Bult, Reprezentatul UNICEF in Romania.

UNICEF estimeaza ca, in Romania, peste 70.000 de lucratori din prima linie au nevoie de echipamente de protectie personala pentru a le putea oferi servicii, in conditii de siguranta, persoanelor vulnerabile.

Printre acestia se numara: asistentii medicali comunitari, mediatorii sanitari romi, personal de asistenta medicala primara, asistentii medicali, asistentii sociali, alti lucratori comunitari, personalul centrelor de plasament in regim de urgenta si personalul care lucreaza in sistemul de ingrijire de tip rezidential, inclusiv personalul responsabil de curatenie.

UNICEF va livra 210.000 de perechi de manusi, 280.000 de masti faciale, 20 de concentratoare de oxigen si peste 4000 de kituri de testare pentru SARS COV 2.

"In aceasta perioada extrem de dificila, cand omenirea se confrunta cu provocari fara precedent cauzate de pandemia de coronavirus, Fundatia Botnar isi mentine angajamentul de a sustine sanatatea si bunastarea copiilor si tinerilor.

Ca partener pe termen lung al UNICEF, suntem mandri sa le putem sprijini activitatea lor esentiala, astfel incat copiii din Romania, si in special copiii vulnerabili, sa beneficieze de serviciile necesare, oferite de profesionistii care lucreaza pentru comunitati in prima linie", a spus Susanna Hausmann-Muela, Chief Program Officer al Fundatiei Botnar.

Primele comenzi de echipamente de protectie au fost deja livrate de UNICEF in comunitati din judetul Bacau, iar livrarile vor continua in urmatoarele saptamani, pe masura ce vor sosi materiale noi.

Despre Fundatia Botnar

Fundatia Botnar are sediul in Elvetia si promoveaza utilizarea Inteligentei artificiale si a tehnologiilor digitale pentru imbunatatirea sanatatii si a bunastarii copiilor si tinerilor in mediile urbane in dezvoltare.

Pentru a atinge aceste obiective, fundatia sustine activitatile de cercetare, promoveaza diferiti parteneri si investeste in solutii scalabile in intreaga lume. www.fondationbotnar.org.

Despre UNICEF

UNICEF este prezent in Romania si in alte 190 de tari si teritorii pentru a promova supravietuirea si dezvoltarea copiilor din perioada copilariei mici pana la adolescenta.

In Romania, UNICEF lucreazaimpreuna cu actori cheie precum Guvernul, Parlamentul, autoritati locale, societatea civila, sectorul privat, parteneri nationali si internationali si mass media pentru a asigura accesul tuturor copiilor la educatie timpurie de calitate si la scoala, pentru protejarea adolescentilor si monitorizarea drepturilor copilului, pentru protectie sociala si pentru mobilizarea de resurse in beneficiul copiilor.

Pentru mai multe informatii despre UNICEF si activitatea sa, vizitati https://www.unicef.org/romania/ro.

Urmariti UNICEF in Romania pe Facebook si Instagram.

Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Horia Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, renunță la funcție
Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu, renunţă la funcţie după ce a devenit candidatul PSD la Primăria Constanţa. El precizează că...
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Alegeri 2024. Cine sunt favoriții în viziunea lui Victor Ponta: “Oricine intră în turul doi cu George Simion, îl bate” INTERVIU VIDEO
Conflictele din Alianța PNL-PSD continuă deși a mai rămas puțin timp până la primul test al alegerilor. Unii candidații care și-au dorit să intre în cursa pentru Primăria Capitalei nu...
#UNICEF Romania, #donatii coronavirus , #vesti bune
Comentarii
Poza Constant
Constant
rank 5
Iata inca un mic amanunt despre acest ajutor, care nu este