O sura veche de 100 de ani din Sibiu devine centru cultural pentru comunitate

Joi, 14 Mai 2020, ora 13:28

   

O sura veche de 100 de ani din Sibiu devine centru cultural pentru comunitate
O sura veche de peste 100 de ani de la marginea Sibiului este transformata intr-un centru educational modern pentru copii, la initiativa preotului din cartier.

Sura Culturala Gusterita va fi formata la parter dintr-o sala multifunctionala pentru cursuri de muzica, teatru, limbi straine, ateliere creative, vizionari de filme educationale, iar la mansarda va fi un spatiu dedicat organizarii de ateliere de pictura si lucru manual pentru copiii cartierului, se arata pe pagina grupului Va ajutam din Sibiu.

Sura are mai mult de 100 ani, a fost folosita ca grajd de animale si in ultimii 30 ani a fost abandonata.

In anul 2018 asociatia Dia.Logos a initiat mai multe proiecte sociale in acest cartier, fara a avea un sediu sau macar un acoperis sub care sa-si desfasoare activitatile, spune Mihai Balaban, presedintele organizatiei Crucea Rosie Sibiu.

Parteneriatul cu Parohia s-a dovedit a fi productiv in acesti doi ani, pentru ca nu doar spatiul si cladirea, ci intreaga comunitate crestina din Gusterita este mobilizata in jurul acestui proiect si tot de aici sunt recrutati voluntarii.Cu sprijinul substantial venit prin proiecte aplicate mai ales in strainatate si cu implicarea parohiei Gusterita s-a realizat in anul 2018-2019 consolidarea structurii de rezistenta a surii, adaugarea de ziduri unde erau doar pereti din scanduri si schimbarea acoperisului. Acum cladirea a ajuns stadiul "la rosu".

Unimat a sponsorizat partea de structuri, dar ar mai fi nevoie de urmatoarele materiale: 300 mp de rigips, 200 mp OSB, 95 mp de gresie, 70 mp faianta, adeziv, vata pentru izolatie mansarda 200 mp, prize si becuri, cuie, suruburi, vopsea pentru zidarie si grund pentru lemn, ferestre pentru mansarda si parter, usi interioare, centrala termica pe gaz radiatoare/calorifere.

Este nevoie si de un designer peisagist pentru gradina din spatele surii, unde se doreste realizarea unui spatiu de joaca si recreere.

Proiectul este realizat de Asociatia Dia.Logos, Asociatia Dono si Parohia Ortodoxa Sibiu-Gusterita.

Cei care doresc sa contribuie pot obtine mai multe informatii pe pagina Sura Culturala Gusterita.

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 56852 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
mikixxx
rank 3
Eu detin mai multe
constructii aferente unei gospodarii taranesti, declarate impreuna cu casa monument istoric si au 110 ani, dar nu am primit nici 1 leu pentru intretinere. Dimpotriva platesc impozit aferent terenului cat pentru un duplex din centrul Bucurestiului.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor