OMV Petrom sprijina Asociatia Prematurilor in echiparea sectiei de neonatalogie a Maternitatii Bacau

Comunicat de presa
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 17:30
12512 citiri
OMV Petrom sprijina Asociatia Prematurilor in echiparea sectiei de neonatalogie a Maternitatii Bacau

Asociatia Prematurilor continua, in plina pandemie cauzata de COVID 19, proiectul de dotare a maternitatilor si sectiilor de neonatologie din Romania, de gradul 2 si 3, cu aparatura medicala vitala pentru ingrjirea copiilor nascuti prematuri si internati la terapie intensiva.

Astfel, cu sprijinul financiar al OMV Petrom, echipamentele au fost livrate si date in folosinta la Maternitatea din Bacau.

"Stim cu totii ce se intampla in aceste zile si cum totii traim cu teama de a nu ajunge in terapie intensiva si de a nu depinde de un aparat de respirat, de un ventilator.

Aceasta teama este permanenta pentru medicii care ii ingrijesc pe cei mai mici pacienti ai Romaniei: prematurii.

Suntem extrem de bucurosi ca am reusit sa livram si sa montam, mai ales acum in plina pandemie, 2 ventilatoare Fabiacn nCPAP, accesorii si consumabile aferente ventilatoarelor, un bilirubinometru noninvaziv Bilicare si o lampa de fototerapie Lullaby.

Nu reuseam fara sprijinul, increderea si implicarea echipei minunate de la OMV-Petrom, carora le multumim. La Maternitatea Bacau se nasc anual aprox. 3.300 nou-nascuti, din care aproximativ 350 sunt prematuri." Diana Gamulescu - Presedinte Asociatia Prematurilor.

"Comunitatile locale au fost mereu in centrul atentiei noastre, cu atat mai mult in aceste momente dificile, ramanem implicati si oferim sprijinul nostru acolo unde este necesar.

Ne bucuram ca putem sprijini Maternitatea din Bacau cu echipamente de care au nevoie pentru ca cei mai mici membri ai comunitatii sa primeasca asistenta medicala de care au nevoie." Nicolae Ionita, director Zona de productie Moldova.

Valoarea donatiei este de 49 000 euro. Echipamentele medicale de ultima generatie sunt vitale in ingrijirea bebelusilor nascuti prematur: "Multumim mult Asociatiei Prematurilor pentru donatia atat de importanta pentru activitatea noastra.

O sectie de terapie intensiva nou-nascuti fara aparatura necesara este de neconceput.

Supravietuirea nou-nascutului bolnav (prematur sau la termen) presupune pe langa multa pregatire profesionala si devotament si multa tehnologie.

Cu cat aparatura este mai performanta, cu atat sansele la viata cresc, si nu numai sansele la viata, ci si modul in care acesti copii supravietuiesc.

Supravietuirea unui nou-nascut cu greutatea la nastere de 500 -1000 g fara un ventilator care sa il ajute sa respire zile sau saptamani este imposibila.

Monitorizarea functiilor vitale ale nou-nascutului ventilat se face 24 din 24 ore, pana la externare, echipamentele functionand fara pauza in sectia noastra" - Dr. Camelia Husac, sef de sectie neonatologie Bacau.

Asociatia Prematurilor isi propune sa continue dotarea a cat mai multe maternitati din Romania cu aparate vitale pentru prematuri, pentru ca si nou nascutii merita aceleasi sanse si dotari ca si adultii.

Sunt multe sectii de neonatologie, la nivel national, din care lipsesc echipamenele de acest gen si respiratia multor prematuri depinde de aceste ventilatoare, incubatoare sau alte aparate performante.

In primele 4 luni ale anului 2020, Asociatia Prematurilor a venit in sprijinul cadrelor medicale cu donatii in valoarea totala de peste 100.000 de euro. Toti cei care doresc sa contribuie pot face donatii direct in conturile asociatiei cu mentiunea "donatie neonatologie":

Cont LEI: RO68BTRLRONCRT0411176001

Cont EURO: RO18BTRLEURCRT0411176001

#OMVPETROM #donatie #echipamentepentruviitor #AsociatiaPrematurilor

Despre Asociatia Prematurilor

Asociatia Prematurilor dezvolta in Romania programe dedicate copiilor nascuti prematur, parintilor si personalului medical de la Neonatologie si reuneste experti din diferite discipline, parinti, reprezentanti din mass-media si VIP-uri pentru a imbunatati calitatea serviciilor publice de sanatate din Romania.

In ianuarie 2020, Asociatia Prematurilor a fost premiata in Germania, de catre EFCNI, pentru implicarea in proiecte de filantropie si pentru rezultatele obtinute in Romania in cauza prematuritatii.

Asociatia Prematurilor este membra EFCNI, European Foundation for the Care of Newborn Infants- singura organizatie pan-europeana care reprezinta interesele prematurilor si ale nou nascutilor si reuneste organizatii de parinti din intreaga lume, cadre medicale din diferite specialitati, avand ca scop comun imbunatatirea pe termen lung a sanatatii acestora, prin programe de preventie, tratament, ingrijire si suport celebreaza si in Romania Ziua Mondiala a Prematuritatii. www.asociatiaprematurilor.ro; www.efcni.org

Despre OMV Petrom

Din 2007, OMV Petrom a integrat in strategia sa de business principiile responsabilitatii corporatiste. In perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunitatilor din Romania, concentrandu-se pe protectia mediului, educatie, sanatate si dezvoltare locala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#donatii echipamente spital Bacau , #vesti bune