Prima unitate mobila de terapie intensiva din Romania, cumparata de SMURD cu ajutorul Lidl

Comunicat de presa
Miercuri, 08 Aprilie 2020, ora 14:20
24638 citiri
Prima unitate mobila de terapie intensiva din Romania, cumparata de SMURD cu ajutorul Lidl

Departamentul pentru Situatii de Urgenta prin Fundatia pentru SMURD, cu sprijinul Lidl Romania, achizitioneaza prima sectie de terapie intensiva mobila din tara noastra, in valoare de 264.930 de dolari, care va putea prelua pacientii in stare critica urmare a infectiei cu SARS-CoV-2.

Aceasta sectie mobila de terapie intensiva pe structura unui tir poate fi deplasata rapid oriunde in tara, crescand capacitatea celor mai aglomerate spitale de a oferi ingrijire pacientilor la cele mai inalte standarde.

Sectia va fi amplasata in curtea unui spital supraaglomerat de prima linie, putand fi racordata atat la reteaua electrica, cat si la cea de oxigen a spitalului si va putea prelua un numar de 12 pacienti cu indicatie de ingrijire in terapie intensiva.

"Traversam o perioada fara precedent, in care pandemia de coronavirus pune o presiune uriasa pe sistemele medicale din toata lumea.

Pentru a putea face fata acestei situatii, este nevoie de solidaritate la nivelul intregii societati si de sprijin din partea mediului privat.

Pentru noi, Lidl Romania, investitia in dezvoltarea serviciilor medicale de urgenta este de multi ani o prioritate si ne-am bucurat sa putem colabora de-a lungul timpului cu DSU si Fundatia pentru SMURD in mai multe proiecte nationale care au salvat deja multe vieti.

Acum, continuam acest parteneriat de lunga durata, pentru a suplimenta capacitatea Romaniei de a oferi ingrijirile necesare pacientilor diagnosticati cu noul coronavirus si aflati in stare grava.

Totodata, as vrea sa multumesc atat personal, cat si din partea celor peste 7.500 de colegi din Lidl, intregului corp medical din Romania, cei aflati in prima linie in aceste zile, care fac eforturi enorme pentru a avea grija de sanatatea noastra", a declarat Frank Wagner, CEO Lidl Romania.

Dr. Raed Arafat, Sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, spune:

"Aceasta unitate de terapie intensiva este unica in Romania, folosirea ei dandu-ne posibilitatea sa imbunatatim semnificativ evolutia pacientilor cel mai grav afectati de infectia cu SARS-CoV-2.

Avand in vedere experienta altor tari europene care s-au confruntat deja cu o lipsa a locurilor in sectiile de terapie intensiva, precum si dinamica rapida intr-un astfel de context la nivel national, un numar de 4 astfel de unitati mobile ar creste semnificativ capacitatea Romaniei de a gestiona pacientii critici in perioada ce va urma, exact acolo unde este cea mai mare nevoie.

In acest context incurajam si alti investitori sa se alature acestui demers sustinut de LIDL Romania.

Le multumim tuturor celor care vin in sprijinul colegilor care se alfa in linia intai, avem nevoie sa va simtim aproape si sa stim ca aveti incredere in noi si in toate eforturile depuse zi si noapte de colegii mei".

Aceast tip de unitate mobila va fi inclusa in dotarea Romaniei de raspuns la dezastre si va putea fi folosita in orice situatie de catastrofa care genereaza victime multiple, cum ar fi in cazul unui cutremur.

Dupa incheierea acestei crize, unitatea de terapie intensiva mobila va putea functiona inclusiv ca un centru mobil de simulare pentru medicii rezidenti in ATI si medicina urgenta.

Despre Lidl Romania

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central in Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piata de retail alimentar din Europa.

Lidl este prezent in 32 de tari din intreaga lume si in prezent opereaza aproximativ 10.800 de magazine si peste 160 de centre logistice in 29 de tari la nivel mondial.

Lidl este un smart discounter care le ofera clientilor produse la cel mai bun raport calitate-pret.

In spatele operatiunilor din magazine, din centrele logistice si din sediile centrale stau simplitatea si orientarea catre eficienta.

Design-ul si structura proceselor standardizate sunt asigurate de catre Lidl Stiftung, cu sediul central de la Neckarsulm.

In prezent, Lidl are aproximativ 287.000 de angajati, dintre care peste 7.500 in Romania, unde retailer-ul german are deschise peste 260 de magazine si 5 centre logistice.

Dinamismul din activitatile de zi cu zi, rezultatele durabile si corectitudinea in cooperarea profesionala construiesc mediul de lucru pentru Lidl ca angajator, peste tot pe Glob.

Lidl este o companie care actioneaza sustenabil in toate domeniile de activitate.

Aceasta este metoda companiei de a-si indeplini promisiunea cu privire la calitate si, in acelasi timp, de a asigura un viitor mai bun pentru societate si mediu.

Compania se implica activ in solutionarea nevoilor din comunitatile din care face parte, concentrandu-se pe 5 piloni de activitate: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajatii si partenerii de afaceri.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, infiintata in 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana.

Promovand transparenta si profesionalismul, Fundatia pentru SMURD sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare (SMURD).

Fundatia functioneaza independent, contribuind la formarea unui sistem integrat de asistenta medicala, tehnica de urgenta si prim ajutor puternic.

Activitatea Fundatiei se desfasoara prin intermediul unor parteneriate durabile intre institutii abilitate precum Ministerul Administratiei si Internelor (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta si Unitatea Speciala de Aviatie), Ministerul Sanatatii, administratiile publice locale sau alte companii si organisme responsabile sau dornice sa se implice in acest sens.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#unitate terapie intensiva mobila, #pandemia COVID19 , #vesti bune