Salvati Copiii aloca 300.000 de lei pentru echiparea urgenta a Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures

Comunicat de presa
Marti, 28 Aprilie 2020, ora 16:18
13188 citiri
Salvati Copiii aloca 300.000 de lei pentru echiparea urgenta a Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures

In urma apelului facut de Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures, care a accesat mecanismul de echipare a spitalelor din Romania creat de Salvati Copiii in lupta contra pandemiei, organizatia a reusit sa aloce fondurile necesare si sa puna de indata la dispozitia medicilor echipamente si aparatura medicala vitale, in valoare totala de 300.000 lei.

Astfel, au ajuns la Spitalul din Targu Mures, centru medical de excelenta si care realizeaza interventii chirurgicale de o complexitate mare, urmatoarele echipamente medicale:

- Echipamente de protectie (500 de masti FFP2, 6.500 de masti in trei straturi, 100 de viziere, 10.000 de manusi, 2.500 de halate de tip vizitator, 4.000 de halate chirurgicale, 420 de combinezoane de protectie, 50 de perechi de botosi lungi, 3.000 de tablete de cloramina, 40 l dezinfectant Septol, 20 l detergent eco) - 204.071 lei;

- Masina de spalat pardoseli-dezinfectat-aspirat BD 38/12 C Bp Pack, ce ajuta la decontaminarea si dezinfectarea suprafetelor, avand un spectru larg de actiune - 16.029 lei;

- Masina de spalat pardoseli-dezinfectat-aspirat BD 43/25 C Bp Pack, ideala pentru decontaminarea si dezinfectarea suprafetelor - 23.715 lei;

- Aspirator cu aburi care ofera curatare cu abur, dezinfectare, aspirare si uscare intr-o singura procedura - 2.634 lei;

- Sistem de ecografie portabil cu 2 traductoare, cu toate tehnologiile de scanare si procesare a informatiilor inglobate in interiorul traductoarelor, cu posibilitatea de conectare la dispozitive Android. Acesta este un sistem de inovatie in imagistica cu ultrasunete, ajutand la luarea deciziilor in cel mai scurt timp posibil - 53.550 lei.

"Imediat ce echipa de medici coordonata de Prof. Dr. Horatiu Suciu ne-a cerut ajutorul, am activat fondul de urgenta pe care l-am deschis pentru echiparea spitalelor. Am reusit sa mobilizam resurse si sa punem la dispozitia spitalului echipamente de protectie si aparatura medicala de care avea atata nevoie.

E responsabilitatea noastra, a tuturor, sa ne protejam medicii, sa construim impreuna un zid la adapostul caruia ei sa ne poata salva vietile", a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii Romania.

Din estimarile medicilor, in Romania se efectueaza anual aproximativ 450 de interventii cardiovasculare pediatrice, dintre care 300 sunt realizate la Targu Mures.

Numarul mare de interventii chirurgicale dificile realizate la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant din Targu Mures - cele mai multe din tara - transforma echiparea spitalului cu tot ceea ce este necesar protectiei in fata unui virus atat de agresiv, intr-o prioritate.

"In Romania continua sa se nasca copii cu malformatii cardiace congenitale grave si singura lor sansa reala la viata este de a fi operati la Targu Mures, la Institutul de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant.

Acesti copii nu mai pot fi trimisi pentru operatie in alte tari, nu mai pot veni echipe de medici straini, sansa lor este la Targu Mures, in mainile unor specialisti de exceptie pe care am onoarea sa ii coordonez in mod colegial.

In contextul pandemiei, echipa de medici are nevoie de aparatura medicala si echipamente de protectie pentru a sta alaturi de aceste suflete greu incercate inca din primele zile de viata.

Inima copiilor continua sa bata la Targu Mures si multumim Salvati Copiii si tuturor celor care ne-ati sprijinit prin donatii pana la acest moment, va apreciem efortul si va suntem pe deplin recunoscatori!", a explicat Prof. Dr. Horatiu Suciu, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Urgenta pentru Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures.

Salvati Copiii Romania a activat mecanismul de urgenta pentru echiparea a peste 50 de spitale din Romania, iar 17 dintre acestea au primit deja echipamente si aparatura performanta, in valoare de 400.000 euro.

Peste 2.700 de cadre medicale din sistemul sanitar au fost astfel sprijinite in lupta contra pandemiei, iar 59.839 deechipamente si materiale medicale indispensabile au ajuns la spitale din Bucuresti si din 10 judete: Brasov, Arad, Alba, Salaj, Galati, Vrancea, Suceava, Sibiu, Caras-Severin si Botosani.

In perioada urmatoare vom dona echipamente de protectie si aparatura medicala (ventilatoare, termometre no-touch, aparate de dezinfectare, laringoscoape, videofibroscoape, nebulizatoare) pentru:

Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Neonatologie I

Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Neonatologie II

Spitalul Judetean Cluj-Napoca - Sectia ORL

INSMC - Maternitatea Polizu

Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu Bucuresti

Spitalul Clinic "Dr. I. Cantacuzino"

Spitalul Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu

Maternitatea Giulesti

Spitalul Clinic Filantropia

Spitalul Clinic Malaxa

Spitalul Judetean Resita.

Pana acum, au fost colectate fonduri totale in valoare de 358.791 euro, prin solidaritatea in principal a urmatoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland Romania, Oriflame, Garanti BBVA Group, BCR, GSK, Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret", Libris.ro, Pfizer, Kimberly-Clark, Alliance Healthcare Romania si Asociatia Club Sportiv "RO Club Maraton". DPD Romania asigura transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 91.098 euro provine din donatiile persoanelor fizice care au vrut sa sprijine efortul medicilor.

Si comunitatea muresana s-a mobilizat: s-au strans local fonduri totale in valoare de 91.270 lei, din care: 82.000 lei de la persoane juridice: Unitatea Administrativ Teritoriala si Consiliul Local Gurghiu, Cozma si Riciu, Societatile Comerciale: Instgaz SRL, Las Prom SRL, Reichon SRL si Trovainstal SRL si 9.270 lei din donatiile persoanelor fizice.

De asemenea, Suciu Adriana Tatiana- Birou Expert Contabil - a oferit 20 de bucati de combinezoane de protectie de unica folosinta, iar Europa DNS a sustinut campania din social media.

Fondul de urgenta pentru sprijinirea imediata a sistemului medical ramane deschis: RO43RNCB0071011434790083, unde vor fi centralizate contributiile companiilor si ale tuturor celor care pot sa sprijine intarirea sistemului medical romanesc.

Persoanele fizice care vor sa ajute pot dona aici.

Despre Organizatia Salvati Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului.

In trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg.

In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora.

In cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Salvati Copiii Romania, #donatii spitale , #vesti bune