Salvati Copiii doteaza pentru a doua oara Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, cu aparatura medicala vitala pentru Sectia ORL

Comunicat de presa
Marti, 02 Iunie 2020, ora 17:10
15297 citiri
Salvati Copiii doteaza pentru a doua oara Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, cu aparatura medicala vitala pentru Sectia ORL

Medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucuresti, unitate pediatrica de elita, primesc aparatura medicala necesara unor interventii optime, inclusiv in ceea ce priveste intubarea pacientilor, prin intermediul Fondului de Urgenta pentru Spitale deschis de Salvati Copiii, pentru intarirea capacitatii spitalelor, aflate sub presiune crescuta pe fondul pandemiei de COVID-19.

Astfel, cu sprijin de la Penny Market, unitatea medicala va fi dotata cu aparatura in valoare totala de 35.000 de euro, dupa cum urmeaza:

● Fibroscop Nazofaringo-laringian, care reprezinta standardul optim pentru o rino-faringo-laringo diagnosticare completa;

● Sursa de lumina, care furnizeaza o lumina alba foarte puternica, pentru a asigura o vizualizare clara a corzilor vocale;

● Doua videofibroscoape flexibile nazofaringo-laringiane, cu camera video si monitor, esentiale pentru managementul cailor respiratorii si bronhoscopie.

Aceste echipamente vor ajuta in solutionarea urgentelor majore din sfera ORL, care presupune salvarea copiilor care au aspirat sau inghitit corpi straini, aflati in iminenta de deces prin sufocare.

De asemenea, se vor putea realiza bronhoaspiratii, absolut necesare copiilor cu afectiuni neurologice care nu pot respira spontan, dar si la copii cu stare generala grava, cu comorbiditati complexe, aflati in sectiile de terapie intensiva.

Este cea de-a doua dotare de anul acesta pe care Salvati Copiii o face prioritar la Spitalul Grigore Alexandrescu, de la debutul pandemiei de COVID-19: la finalul lunii martie, unitatea medicala a primit un ventilator de suport respirator pentru sectia ATI pentru interventii in cazul patologiilor severe.

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu" este unul dintre cele doua spitale de copii din Bucuresti care asigura linie de garda continua in specialitatea ORL pediatrie, avand peste 30.000 de consultatii pe an si in medie 100 de consultatii pe zi.

In cadrul sectiei ORL se efectueaza bronhoscopii 24 de ore din 24, iar anual, 400 de copii necesita extragerea corpilor straini.

Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv Salvati Copiii, a vorbit despre importanta parteneriatului cu medicii: "Salvati Copiii are o colaborare indelungata cu Spitalul Grigore Alexandrescu, este al 5-lea an cand reusim sa ajungem cu aparatura medicala vitala.

Cu atat mai mult, anul acesta, de la debutul pandemiei, am tinut permanent legatura cu medicii, pentru a sti sigur ca nevoile lor reale isi gasesc sprijin.

Este o dotare importanta, deoarece aceste echipamente ii vor ajuta pe medici sa puna un diagnostic cat mai rapid, adica sa nu piarda minute pretioase in salvarea vietilor celor mici".

Irina Butnaru, Corporate Communications Manager PENNY Market | REWE Romania a declarat:

"Consideram ca eforturile noastre de sprijinire a comunitatilor din Romania incepute in anii precedenti trebuie sa continue si sa fie relevante si in aceasta perioada dificila.

Prin parteneriatul cu Salvati Copiii suntem alaturi de medici, dar si de copii, prin achizitionarea de aparatura medicala vitala pentru Sectia ORL a spitalului Grigore Alexandrescu din Bucuresti.

Speram ca acest lucru va contribui la optimizarea sistemului de sanatate. Odata cu initierea concursului de la Magic FM cu premii pentru cei din linia intai, le multumim simbolic tuturor cadrelor medicale pentru efortul deosebit pe care il depun in fiecare zi, dar le transmitem si aprecierea si increderea nu doar a PENNY Market, ci si a pacientilor pe care i-au ajutat sau carora chiar le-au salvat viata".

Pana pe data de 5 iunie, toti cei care vor sa rasplateasca un medic, eroul de langa noi, pot participa la concursul Penny Market si Magic FM "Descopera eroii de langa tine!". Cea mai emotionanta poveste va fi premiata de Organizatia "Salvati Copiii" si Penny Market cu un cos de cumparaturi cu produse alimentare si pentru igiena, in valoare de 500 de euro.

Fondul de urgenta pentru spitale, bilant de etapa

De la crearea Fondului de urgenta pentru intarirea capacitatii sistemului medical romanesc, aflat sub presiune in contextul pandemiei, 43 de unitati medicale si de ingrijire pacienti si 79 de cabinete de medicina de familie au primit echipamente de protectie si aparatura performanta.

Peste 5.500 de cadre medicale au fost astfel sprijinite in lupta contra pandemiei cu 198.264 de echipamente si materiale medicale indispensabile.

In perioada urmatoare, Salvati Copiii Romania va continua dotarea spitalelor cu echipamente de protectie (masti, combinezoane, viziere etc.) si aparatura medicala vitala (ecograf, monitoare de functii vitale, lampa UV, lampa de fototerapie, lampa de examinare mobila, injectomate, pulsoximetre, nebulizator, instrumentar medical) pentru:

● Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Cuza Voda Iasi

● Compartimentul de Primiri Urgente (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu Bucuresti

● Spitalul Clinic Municipal Filantropia Craiova

● Spitalul de Urgenta Petrosani

● Spitalul Municipal Fagaras.

Pana in prezent, au fost colectate fonduri totale in valoare de 614.921 Euro, din care, 517.813 Euro prin solidaritatea in principal a urmatoarelor companii: Farmaciile Catena, Kaufland Romania, Oriflame, BCR, GSK, Garanti BBVA Group, Penny Market Romania, Libris.ro, Kimberly-Clark, Pfizer, Alliance Healthcare Romania, Federatia Sindicatelor din Educatie "Spiru Haret" si Asociatia Club Sportiv "RO Club Maraton". DPD Romania asigura transportul gratuit al echipamentelor.

De asemenea, suma de 97.108 euro provine din donatiile persoanelor fizice care au vrut sa sprijine efortul medicilor.

Donatiile sunt asteptate in continuare in contul RO43RNCB0071011434790083 si online pe site-ul Salvati Copiii.

Despre Organizatia Salvati Copiii: 30 de ani

De 30 de ani, Salvati Copiii Romania construieste programe sociale, politici publice si practici solide in beneficiul copilului din Romania. Expertiza si complexitatea proiectelor la nivel national fac din organizatie o institutie sociala esentiala, al carei rol este medierea intre societatea si autoritatea publica, in beneficiul copilului.

In trei decenii de activitate, Salvati Copiii a intervenit activ in societate, identificand solutii concrete pentru protejarea si sprijinirea copiilor vulnerabili, si a militat, in acelasi timp, pentru o colaborare viabila cu autoritatile decidente, pentru asigurarea interesului superior al copilului.

Salvati Copiii si-a asumat rolul de supraveghere vigilenta a autoritatilor publice, in asa fel incat acestea sa implementeze politici publice de durata care sa corecteze cauzele care duc la vulnerabilizarea copiilor. Totodata, organizatia a reusit sa creeze retele active de solidaritate, prin incurajarea responsabilitatii sociale a companiilor si a societatii, in sens larg.

In calitate de membru al Save the Children, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari, VIZIUNEA noastra este o lume care respecta, pentru fiecare copil, dreptul sau la supravietuire, educatie, protectie si participare, asumandu-ne MISIUNEA de a obtine progrese importante privind modul in care copiii sunt tratati si producerea schimbarilor imediate si de durata in viata acestora.

In cei 30 de ani de activitate, peste 2.200.000 de copii au fost implicati in programele si campaniile Organizatiei Salvati Copiii.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Salvati Copiii Romania, #fond urgenta pentru spitale , #vesti bune