Un nou fenomen cuprinde social media in plina izolare: Tu ce vezi de la fereastra ta?

Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 09:33
26480 citiri
Un nou fenomen cuprinde social media in plina izolare: Tu ce vezi de la fereastra ta?
Foto: Arhiva Pixabay

Izolarea si dorul de duca au aprins un nou fenomen pe retelele sociale, pornind de la o intrebare pe care cativa tineri si-au pus-o: "Tu ce vezi de la fereastra ta?". Iar raspunsul a devenit un adevarat fenomen global.

Grupul de Facebook "What do you see from your window? #StayAtHome" a fost creat in urma cu doar o luna si are deja peste 325.000 de membri, din 143 de tari.

Ei posteaza zilnic imagini cu privelistile din fata casei sau de la geamul apartamentului.

Fenomenul este interesant de urmarit, intrucat reprezinta un alt mod de a calatori in mijlocul carantinei si, in plus, te invita sa analizezi mai atent prioritatile in viata.

Cat de importanta era fereastra ta pana acum si cum o vei privi dupa ce se incheie perioada de izolare?

Foto: Facebook/Lynn Miller

"Buna lume! Salutari din San Diego, California (USA). Acesta este cel mai optimist grup din care am facut parte vreodata. Ma simt ca si cand as calatori in intreaga lume fara sa parasesc siguranta si confortul casei mele. E foarte interesant sa vezi unde traieste fiecare; este absolut incredibil cat suntem de diferiti si totusi cum situatia prin care trecem ne aduce la un loc! Oriunde ai locui... ramai acasa, ramai in siguranta", spune Lynn Miller in prima sa postare pe acest grup, in care impartaseste o imagine de pe geamul bucatariei cu vedere in gradina din spatele casei.

Foto: Facebook/Mara Dele

"Ce vad pe geam este cartierul meu foarte linistit (deocamdata) de pe o mica insula greceasca! Indiferent ca e insorit sau innorat, nu conteaza, ma bucur de liniste si apreciez peisajul", scrie Mara Dele, din Grecia.

Foto: Facebook/Flouncey Lynn

Flouncey Lynn a postat o vedere din casa sa din Antigonish, Noua Scotie, pe care a numit-o simplu "O noapte plina de culoare".

Foto: Facebook/Marcia Riefer Johnston

"Va multumesc tuturor celor care v-ati alaturat acestei calatorii magice in jurul lumii. Nu am mai trait asa o experienta tangibila a comunitatii unane si a umanitatii", spune Marcia Riefer Johnston, impartasind o imagine de la "fereastra" usii sale din Portland, Oregon.

Foto: Facebook/Louise Schmeling

"Sper ca acceptati o imagine de pe geamul masinii mele", scrie Louise Schmeling din Wyoming, postand o imagine cu un cal care se apropie pentru a se imprieteni cu patrupedul din masina.

Foto: Facebook/Lucia Melgarejo

"Carantina impreuna cu copilul intr-o casa 'normala', nu ca intr-o revista", scrie Lucia Melgarejo, postand o imagine de la fereastra casei sale din Elvetia.

Foto: Facebook/Desislava Welt, Palma de Mallorca

Foto: Facebook/Janet Edwards, Texas

"Gradina mea din Texas. Am construit totul de la zero, in afara de piscina. Aici nu erau nici copaci, nici gradina (...) Toate astea au fost construite in cei 20 de ani in care locuim aici", scrie Janet Edwards, Texas

Foto: Facebook/Rosalyn Palmer, Boston, Lincolnshire, UK

Rosalyn Palmer scrie: "Lucrez de acasa si sunt spionata de gasca Gobble Gobble".

Foto: Facebook/Tracey Wilkinson

"Nu e o vedere asa de frumoasa cum am vazut de la majoritatea membrilor, dar asta este vederea mea. Din Ontario, Canada", apreciaza Tracey Wilkinson.

Foto: Facebook/Wheaty Wiethoff, Indian Lake Manistique MI.

"Cineva sa-i spuna Mamei Natura ca e 21 aprilie, nu Ziua Pacalelilor", scrie Wheaty Wiethoff.

Foto: Facebook/Amitava Basu, Noua Zeelanda - Wellington

"Aceasta priveliste din dormitorul nostru face izolarea un pic mai usoara", scrie Amitava Basu, din Noua Zeelanda.

Foto: Facebook/Vanessa Henshaw, Luddenden, Halifax, Marea Britanie

"Buna dimineata din coltul meu fericit", scrie o membra a grupului, din Marea Britanie.

Foto: Facebook/Elena Ion-Cauris, Bucuresti

Tu ce vezi de la fereastra ta? #StamAcasa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Tu ce vezi de la fereastra, #social media fereastra izolare , #vesti bune