Coșmarul prin care a trecut o adolescentă care a fost violată ani la rând de doi bărbați. Teroarea a început când fata abia împlinise 12 ani

Vineri, 01 Octombrie 2021, ora 22:00
5976 citiri
Coșmarul prin care a trecut o adolescentă care a fost violată ani la rând de doi bărbați. Teroarea a început când fata abia împlinise 12 ani
Cei doi agresori sexuali vor trebui să plătească 50.000 de euro daune morale

Cazurile de fetițe violate de bărbați adulți, unii dintre ei trecuți de prima tinerețe, cu un comportament specific pedofililor, s-au înmulțit în ultimii doi ani. Dovadă stau zecile de dosare de agresiune sexuală cu victime minore aflate pe rolul instanțelor de judecată din Româia.

Important este că judecătorii pare că au prins curaj și au început să dea pedepse exemplare, la limita de sus permisă de Codul Penal pentru astfel de fapte. Inclusiv valoarea daunelor morale acordate victimelor a început să crească, de la câteva mii de lei, anii trecuți, la zeci de mii de euro.

Georgiana este acum o adolescentă în vârstă de 17 ani, dar timp de cinci ani a fost victima unor bărbați perverși care au profitat de ea încă de când fata abia împlinise 12 ani. Doi frați Nicolae și Constantin Moise, aflați în anturajul familiei victimei, au violat-o pe Georgiana începând in primăvara anului 2016 și până în 2020, când tânăra a decis să-i mărturisească mamei coșmarul ultimilor cinci ani din viața sa.

Femeia a mers la poliție, iar cei doi frați au fost prinși, arestați, pentru că în 2 aprilie 2021 să fie trimiși în judecată sub acuzațiile de viol și agresiune sexuală.

Procesul s-a judecat la Judecătoria Ploiești, iar doar după patru termene frații Moise au fost condamnați la închisoare în regim de detenție, unul a primit 7 ani și 4 luni de închisoare, iar fratele său, 10 ani și patru luni. Cel de-al doilea violator, Constantin, a primit o pedeapsă mai mare cu trei ani pentru că el se pare că a fost capul răutăților, profitând de fată ”de mai multe ori” în special în perioada 2019-2020, conform minutei instanței de judecată.

Pe lângă pedepsele cu închisoarea, cei doi vor trebui să plătească fetei daune morale în valoare de 50.000 de euro. Pentru a fi recuperați banii, Judecătoria Ploiești a pus sechestru asigurator asupra bunurilor celor doi bărbați, dar și pe veniturile prezente și viitoare.

Este al doilea caz de viol cu victimă minoră, petrecut în Prahova în ultimii ani, finalizat cu pedepse la limita maximă permisă de lege pentru astfel de fapte.

Un bărbat din Azuga, în vârstă de 54 de ani, a fost condamnat de Curtea de Apel Ploiești la 10 ani și șase luni, fiind găsit vinovat pentru viol. Victima sa, tot o fetiță în vârstă de 12 ani pe care a ademenit-o cu cadouri (cărți) în vara anului trecut, în apartamentul său, unde a profitat de ea. Bărbatul nu și-a recunoscut fapta decât după ce procurorii au descoperit urme ADN ale agresorului pe hainele victimei.

Președintele Senatului României, Anca Dragu, a anunțat, joi 30 octombrie, pe pagina de Facebook că există intenția modificărilor pedepselor în cazuri de viol cu victime minori. Acestea vor crește de la 12 ani, pedeapsa maximă în prezent, la 15 ani de închisoare.

”Vrem să creștem pedeapsa maximă pentru violul unui minor de la 12 ani la 15 ani de închisoare și să eliminăm posibilitatea ca un judecător să considere că un minor sub 14 ani își poate da consimțământul pentru un act sexual”, potrivit președintelui Senatului.

Aceasta a precizat că în acest moment, în România, 3 din 4 cazuri de acte sexuale cu victime copii sunt judecate în instanțele românești ca fapte consimțite.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Polițistul din Ploiești acuzat că ar fi violat o femeie admite că a întreţinut relaţii sexuale cu ea, dar cu ”consimțământ”
Poliţistul de la secţia 4 Ploieşti acuzat de viol de către o femeie de 36 de ani susține că a chemat-o pe aceasta la el acasă şi că au întreţinut relaţii sexuale, dar au fost...
#viol, #condamnare, #Anca Dragu, #pedepse, #judecatori , #violenta