VIDEO Violentele esacaladeaza in Rusia. Lupte de strada in Moscova intre protestatari si fortele represive

Sambata, 23 Ianuarie 2021, ora 17:26
10994 citiri
VIDEO Violentele esacaladeaza in Rusia. Lupte de strada in Moscova intre protestatari si fortele represive
Oamenii cer in strada si la Moscova eliberarea lui Navalnii

Mii de mosocoviti au iesit in strada pentru a cere eliberarea lui Aleksei Navalnii, iar intreaga Rusie este cuprinsa de un val de proteste fara precedent in ultimii ani.

Potrivit AFP, peste 1.000 de oameni au fost arestati, sambata, 23 ianuarie, in Rusia la manifestatii organizate in intreaga tara la apelul sustinatorilor opozantului Aleksei Navalnii, pentru a cere eliberarea lui, in pofida numeroaselor presiuni din partea autoritatilor.

Din Moscova la Vladivostok, echipa lui Navalnii, care a fost otravit in august anul trecut cu agent neurotoxic Noviciok de tipul celor dezvoltati in fosta Uniune Sovietica, a difuzat apeluri la proteste in 65 de orase ruse.

La Moscova, oamenii iesiti in strada s-au luat la bataie cu fortele de ordine. Intr-un video filmat si difuzat de Liza Fokht se vede cum cel putin un politist a iesit sifonat dupa ce multimea furioasa a tabarat asupra lui. "In toti anii petrecuti aici, nu am vazut niciodata protestatari rusi luptandu-se in acest fel. Asta arata cat de nemultumiti sunt pentru felul in care a fost tratat Navalnii de catre Putin. Dar va fi, fara indoiala, cauza unei represiuni uriase, foarte curand", a scris Fokht.

Si tot in Moscova, multimea furioasa a dezlantuit un adevarat bombardament cu bulgari de zapada in directia politistilor.

Revolte similare au loc pe tot cuprinsul Rusiei, iar situatia devine delicata. In mai multe orase, fortele de politie au intervenit si au folosit forta impotriva demonstrantilor.

Sute de oameni au fost loviti cu brutalitate, iar peste o mie au fost arestati in cursul zilei de sambata, 23 ianuarie. Bilantul ar putea insa sa creasca pe durata serii.

VIDEO LIVE Proteste masive in Rusia fata de arestarea lui Navalnii. Peste 1.000 de persoane retinute, inclusiv la Moscova

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
Incendiatorul de mașini din Chitila, prins de polițiști după 21 de zile. Unde se ascundea
După 21 de zile, un tânăr de 28 de ani, care a incendiat o mașină, a fost în sfârșit depistat de oamenii legii. A fost găsit la Chiajna, acolo unde locuia fără forme legale. A fost...
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Ambițiile Evgheniei Guțul și strategiile Moscovei
Agentul cel mai activ al Rusiei din ultimele săptămâni în Republica Moldova a devenit Evghenia Guțul, bașcana Autonomiei Găgăuze. Dacă compari agitația ei cu marile drame și...
#Moscova, #Aleksei Navalnii, #violente, #revolta, #turbulente, #multime, #politie , #violenta