Femeile, socant de tolerante fata de violenta domestica - studiu

Joi, 07 Martie 2013, ora 00:12
6287 citiri
Femeile, socant de tolerante fata de violenta domestica - studiu
Foto: dailymail.co.uk

Foarte multe femei nu isi dau seama de anumite lucruri care tin de violenta domestica, iar constientizarea acestei problematici este "socant de scazuta", arata un studiu recent.

Dintre cele 2.000 de femei chestionate, cu varste cuprinse intre 16 si 55 de ani, mai mult de jumatate nu au fost de acord sau nu au stiut ca gelozia excesiva este o forma de violenta domestica, indica sondajul comandat de o cunoscuta firma de cosmetice, potrivit Daily Mail.

Violenta domestica: 800 de persoane omorate in sapte ani

Dupa publicarea acestor rezultate ingrijoratoare, cantareata britanica Alesha Dixon a organizat un miting, alaturi de mai multe femei, printre care se aflau persoane care au supravietuit violentei domestice sau familii ale victimelor mai putin norocoase. Acestea au marsaluit pe Podul Westminster din Londra, pentru a prezenta pe pancarte datele sondajului in fata cladirii Parlamentului, cerand luarea unor masuri imediate.

Una din patru femei se confrunta cu violenta domestica

"Una din patru femei se loveste de violenta domestica cel putin o data pe parcursul vietii, acest lucru afectandu-le foarte mult. Cu toate acestea, studiul arata ca femeile constientizeaza alarmant de putin violenta domestica, tocmai din acest motiv trebuie sa facem auzite aceste probleme prea des ignorate", a spus artista.

Violenta conjugala si numeroasele ei forme

Fundatiile caritabile din Marea Britanie vor ca violentei domestice sa i se acorde la fel de multa importanta precum altor probleme, precum consumul de alcool la volan. Activistii pentru drepturile femeilor cer Guvernului britanic sa reduca violenta domestica asupra femeilor.

Guvernul va adopta o strategie pentru combaterea violentei in familie

Conform sondajului, una din cinci tinere de 16-18 ani nu cred ca presiunea din partea partenerului de a face sex nu constituie violenta domestica. De asemenea, acelasi numar de fete nu sunt sigure daca palmuirea sau chiar lovirea mai puternica este un semn de agresivitate. Cu toate acestea, mai mult de 50% dintre femeile chestionate au marturisit ca au o cunostinta care se confrunta cu violenat domestica.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#constientizare violenta domestica, #femei violenta domestica, #gelozie excesiva violenta domestica , #violenta