Fotografia zilei: De la victima la activista

Luni, 18 Mai 2015, ora 17:02
5676 citiri
Fotografia zilei: De la victima la activista
Foto: site "Brave Miss World"

Linor Abargil avea doar 18 ani cand a fost incoronata Miss World, in 1998. Ochii i s-au umplut de lacrimi, insa fericirea i-a fost umbrita de amintirea traumei suferite cu doar sase saptamani inainte, cand fusese rapita si violata sub amenintarea cutitului.

Tragedia s-a petrecut la Milano. Agresorul, un agent de turism, a scapat de politia italiana, dar a fost condamnat in Israel la 16 ani de inchisoare, conform The Telegraph.

Astazi, Linor Abargil este avocata, mama a trei copii si totodata o luptatoare neinfricata pentru dreptate si drepturile femeilor.

Foto:BDR Associates

Prezenta la Bucuresti, la invitatia Ambasadei Statului Israel in Romania si a Fundatiei Scheherazade, cu prilejul proiectiei filmului documentar "Brave Miss World" al carei protagonista este, Linor Abargil a vorbit despre violenta sexuala, pe care o considera "unul dintre cele mai complexe si mai plurivalente fenomene sociale".

"Violul si agresiunile sexuale sunt delictele cel mai putin raportate la nivel global. Despre acest subiect nu se vorbeste indeajuns nici in Romania, nici in intreaga lume, si sper ca povestea mea sa fie o sursa de inspiratie pentru victime. Am auzit numeroase lucruri pozitive despre societatea romaneasca si am asteptat cu nerabdare sa imi impartasesc experienta cu poporul roman", sustine protagonista filmului.

De asemenea, pe site-ul cu acelasi nume, "Brave Miss World", Linor Abargil indeamna femeile care au fost victime ale violurilor sa vorbeasca.

"Este foarte important. Cele care nu vorbesc refuza sa creada ce li s-a intamplat. Le e frica sa spuna cuvantul 'viol'. (...) Daca nu vorbesti, lasi acea persoana sa te controleze pana la sfarsitul vietii", spune ea.

C.B.

Quarterly Report - Editia 4

„Linia roșie” din campania electorală. Cele mai mari greșeli pe care le pot face politicienii: „Să reclame presa”
„Linia roșie” din campania electorală. Cele mai mari greșeli pe care le pot face politicienii: „Să reclame presa”
Preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că la nivelul coaliţiei de guvernare şi al conducerii acesteia a fost menţinută o "linie roşie" ce nu a fost depăşită în campania...
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Cătălin Drulă, campanie electorală în diaspora. „Amenințarea pentru Ciolacu, Ciucă și marea mafie suntem noi”
Liderul USR, Cătălin Drulă, a precizat sâmbătă, 25 mai, la Milano, la o întâlnire cu români stabiliţi în Italia, că mobilizarea la vot în 9 iunie este foarte importantă. Drulă nu a...
#Linor Abargil victima viol Miss , #violenta