Violenta verbala ii afecteaza pe 2 romani din 3 - sondaj

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 13:39
4400 citiri
Violenta verbala ii afecteaza pe 2 romani din 3 - sondaj

Violenta verbala ne afecteaza cel mai mult in perioada copilariei sau in adolescenta, in anii in care inca mai invatam cum sa comunicam cu semenii nostri, iar cuvintele au un efect mai mare asupra mintilor noastre tinere, conform rezultatelor unui sondaj realizat online pe Ziare.com.

Tu ai suferit din cauza violentei verbale?

Majoritatea cititorilor nostri au recunoscut ca au avut de suferit din cauza violentei verbale in copilarie (39,29%). Rezultatul este surprinzator de mic, in conditiile in care o cercetare IMAS de ultima ora, realizata la cererea Romtelecom, in cadrul campaniei Cuvintele dor, nu-i asa, arata ca 60% dintre copii si tineri au fost implicati in agresiuni verbale, in prezent.

Violenta verbala afecteaza 2 din 3 copii romani

Analizand si datele demografice ale cititorilor Ziare.com, care au in proportie de 64% varsta cuprinsa intre 25 si 49 de ani, putem observa ca violenta verbala nu atingea cote la fel de inalte in urma cu 20 de ani sau chiar mai mult, cum se intampla in clipa de fata.

In acelasi timp, 30,16% dintre cititorii Ziare.com care au raspuns intrebarilor noastre considera ca violenta verbala ii afecteaza in prezent, facand parte din viata de zi cu zi.

Violenta verbala raneste. Spune-ne povestea ta si noi iti spunem ce e de facut

In afara de cei 4,73% care refuza sa accepte existenta violentei verbale, conform rezultatelor obtinute, exista si un procent important de cititori care sustin ca n-au fost afectati niciodata de aceasta forma de agresiune (25,82%).

Insumand rezultatele cercetarii noastre, aflam ca aproape 70% dintre respondenti sufera din cauza violentei verbale sau au fost afectati de ea in copilarie, in timp ce peste 30% dintre cititori neaga efectele acesteia sau insasi existenta acestei forme de agresiune.

Cand o sa fiu male, o sa lad si eu de el! - Violenta verbala la prescolari

Cu alte cuvinte, 2 cititori Ziare.com din 3 au cunoscut violenta verbala, de-a lungul vietii.

Rezultatele se suprapun perfect peste cele ale sondajului realizat in cadrul campaniei Romtelecom de constientizare, prevenire si combatere a violentei verbale, care arata ca 2 din 3 copii romani sunt afectati de aceasta forma de agresiune.

Violenta verbala, un flagel care lasa urme in sufletele copiilor nostri

Sondajul a fost realizat online, pe Ziare.com, in perioada 20-23 noiembrie, si a inregistrat 1.522 de voturi.

Afla mai multe despre violenta verbala si cum poate ea sa-ti afecteze copilul.

Citeste sfaturile psihologilor si invata din experientele impartasite de cititori.

Contribuie si tu cu propria ta poveste, pune intrebari si primeste raspunsuri specializate, la adresa de mail cuvinteledor@ziare.com.

Campanie este sustinuta de Romtelecom si Asociatia Telefonul Copilului.

Mai multe detalii gasesti pe site-ul oficial cuvinteledor.ro.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#violenta verbala copii, #violenta verbala statistici, #limbaj violenta cauze , #violenta