Violul din Vaslui: 1 din 4 romani crede ca si victima e de vina - sondaj Inscop

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 11:19
3814 citiri
Violul din Vaslui: 1 din 4 romani crede ca si victima e de vina - sondaj Inscop
Foto: Pexels/unsplash.com

Majoritatea romanilor, in procent de 81,5%, crede ca pedepsele pentru viol sunt prea blande si ar trebui marite, arata un barometru Inscop-Adevarul despre Romania, realizat in perioada 10 - 15 septembrie.

Potrivit sondajului, 95,4% dintre romani declara ca au auzit despre cazul violului de la Vaslui, 3,6% au raspuns ca nu, in timp ce 1% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Violul de la Vaslui: Atitudinea sfidatoare a acuzatilor si a parintilor lor, dar si indignarea publica, au dus la rearestare

Totodata, 65,6% dintre cei chestionati considera ca vina pentru acel caz de viol apartine in exclusivitate celor sapte tineri condamnati, 24,5% spun ca vina apartine si celor sapte agresori, si victimei, iar 2,2% declara ca vina apartine victimei. Procentul non-raspunsurilor este de 7,8%.

Sondajul Inscop releva ca 81,5% dintre romani cred ca pedepsele pentru viol sunt prea blande si ar trebui marite, 12,1% cred ca pedepsele care se dau sunt corecte, iar 1,5% dintre romani considera ca acestea sunt prea aspre si ar trebui diminuate, iar 4,9% nu stiu sau nu raspund la aceasta intrebare.

Sondajul a fost realizat pe un esantion de 1.085 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

Eroarea maxima admisa a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de incredere de 95%. Metoda folosita a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondentilor.

#pedepse viol Romania sondaj, #pedepse viol Romania, #pedepse viol blande, #pedepse viol mai aspre , #violenta