Cod galben de viscol la munte si informare meteo de vreme rea pentru toata tara

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 11:50
7445 citiri
Cod galben de viscol la munte si informare meteo de vreme rea pentru toata tara
Foto: Ziare.com

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, luni, o atentionare de tip cod galben de viscol pentru zona montana. Este in continuare valabila si informarea meteo de vreme rea pentru toata tara.

Astfel, codul galben de viscol si strat consistent de zapada in zona montana inalta intra in vigoare luni de la ora 20:00 si expira miercuri la ora 10:00. ANM anunta ca la munte vor predomina ninsorile, la inceput in zona inalta, iar din dupa-amiaza zilei de marti (24 decembrie) si la altitudini mai joase.

In special pe creste se va depune strat de zapada, mai consistent in Carpatii Meridionali si Occidentali si vor fi rafale ale vantului de peste 80...90 km/h. Zapada va fi viscolita si spulberata, iar vizibilitatea va fi redusa semnificativ.

In continuare este valabila informarea meteorologica de ploi in general moderate cantitativ, precipitatii mixte si intensificari ale vantului pentru intreaga tara. Aceasta a intrat in vigoare luni la ora 10:30 si expira pe 26 decembrie la ora 20:00.

In intervalul mentionat, temporar vor fi precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In cursul zilei de luni (23 decembrie) ploile vor fi mai frecvente in vest, nord-vest si centru unde local, indeosebi la deal si la munte, se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 20...30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marti (23/24 decembrie) in Maramures si Transilvania se vor semnala precipitatii mixte, apoi vor predomina ninsorile.

Local si temporar, vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 50...60 km/h.

Foto: Administratia Nationala de Meteorologie

Cum va fi vremea in Bucuresti

In capitala, cerul va avea innorari temporare si trecator vor fi conditii de ploaie.

Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu usoare intensificari cu viteze de pana la 30...40 km/h.

Valorile de temperatura se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru ultima decada a lunii decembrie, desi treptat vor marca o scadere de la o zi la alta. Astfel, maxima de luni (23 decembrie) va atinge 13...14 grade, marti (24 decembrie) dimineata se va inregistra o minima termica de 3...4 grade, iar in orele amiezii temperatura maxima va fi de 10...11 grade.

Miercuri si joi, in cursul diminetilor se vor inregistra 2...3 grade, iar pe parcursul dupa-amiezelor se vor atinge 8...9 grade.

A.G.

A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
A fost emis Cod galben de ninsori în România. Întreaga țară, sub avertizare meteo de vreme rea
Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică, 21 aprilie, un Cod galben de ninsori. Codul este valabil de la ora 18.00 până luni, la 12.00. La altitudini de peste 1500 m în...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#cod galben viscol munte, #informare meteo ploi , #viscol