Premiera pentru Romania. Cod rosu de ninsori si viscol, pentru trei judete Update (Video)

Duminica, 26 Ianuarie 2014, ora 12:49
20019 citiri
Premiera pentru Romania. Cod rosu de ninsori si viscol, pentru trei judete Update (Video)

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a anuntat ca va fi insitituit un cod rosu de ninsori si viscol, duminica dupa-amiaza, pentru prima oara in Romania. Avertizarea va viza judetele Buzau, Braila si Vrancea.

Potrivit lui Sandu, "in jurul orei 13.00 (meteorologii - n.red.) vor emite un cod rosu pentru Buzau, nordul judetului Braila si sudul judetului Vrancea, intre ora 15 si ora 21", a spus directorul ANM, in sedinta de Guvern de duminica dupa-amiaza.

A doua zi de iarna - Cod rusu in 3 judete, drumuri ingropate in zapada, scoli inchise

Update - Meteorologii au emis codul rosu valabil intre orele 15:00 si 21:00, in judetul Buzau, sudul judetului Vrancea si jumatatea de nord a judetului Braila.

Conform site-ului Administratiei Nationale de Meteorologie, in acest interval, in zonele mentionate se vor semnala ninsoare abundenta, puternic viscolita si troienita, precum si vizibilitate redusa spre zero, iar viteza vantului la rafala va depasi 70-80 km/h.

La ora 13.00, in zona avertizata stratul de zapada deja depus masura in medie 40 de centimetri, iar viscolul puternic dureaza de peste 36 de ore.

De asemenea, Ion Sandu a anuntat si ca judetele Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Olt si Dolj vor iesi de sub avertizarea cod galben de ninsoare, duminica seara, la ora 21.00.

In plus, Capitala si patru judete - Dambovita, Teleorman, Ilfov si Prahova vor trece de sub avertizare cod portocaliu sub una cod galben de ninsori, incepand tot cu ora 21.00. Alte sapte judete - Vrancea, Galati, Buzau, Braila, Tulcea, Calarasi ci Constanta vor ramane sub avertizare cod portocaliu pana luni dimineata, la ora 09.00.

Dupa ora 09.00, luni dimineata, nu vor mai exista judete sub cod portocaliu de ninsori, insa Dobrogea si Moldova vor ramane sub cod galben pana luni dupa-amiaza.

Un alt viscol este asteptat pentru miercuri, care va dura pana joi dimineata, insa nu va avea intensitatea celui de sambata si duminica, a mai anuntat directorul ANM.

La randul sau, vicepremierul Liviu Dragnea a spus ca mai mult de jumatate de tara este afectata de ninsori si viscol, dar si ca nu mai sunt persoane izolate in locuinte, care sa se afle in situatii critice sau care sunt disparute. Romania Tv transmite insa ca Armata va interveni la Mizil, unde exista oameni blocati in case de zapada.

F.N.

Citește și:
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Raed Arafat anunță ce se întâmplă cu școlile în contextul ninsorilor abundente din ultimele zile
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat duminică, 5 februarie, că până în acest moment nu au fost făcute solicitări pentru închiderea școlilor din...
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Cât de mult va afecta România embargoul UE asupra motorinei rusești. Anunțul lui Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 5 februarie, că nu există motive de îngrijorare din cauza embargoului asupra motorinei ruseşti pentru că toţi marii importatori de pe...