Ziare.com

Din solidaritate cu romanii, UE ar putea reintroduce vizele pentru cetatenii americani

de Madalina Mitan
Miercuri, 10 Aprilie 2013, ora 10:27

   

Din solidaritate cu romanii, UE ar putea reintroduce vizele pentru cetatenii americani
Bruxelles-ul ar putea reintroduce sistemul vizelor pentru tarile care continua sa ceara vize de intrare unor cetateni europeni.

Comisia pentru Libertati Civile din cadrul Parlamentului European a votat, luni, un document ce prevede reintroducerea reciprocitatii vizelor pentru statele terte care refuza sa ridice vizele pentru un stat membru al UE.

In comunicatul de presa publicat pe site-ul Parlamentului European se afirma ca documentul a fost aprobat cu referire directa la situatia Romaniei, Bulgariei, Ciprului si Poloniei, ai caror cetateni au nevoie de viza pentru a intra in Statele Unite sau Canada.

"Principiul reciprocitatii este unul esential in politica Uniunii Europene, in ce priveste regimul vizelor. Un stat tert, care beneficiaza de renuntarea la vize pentru spatiul Uniunii Eurpene, trebuie sa aplice acelasi tratament tututor cetatenilor europeni", a declarat initiatorul proiectului, europarlamentarul spaniol Agustin Diaz de Mera.

Documentul aprobat luni urmeaza sa fie discutat in plenul Parlamentului European si, ulterior, supus verdictului Consiliului European.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4725 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
12 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Perfect,,

Putinä presiune pe USA nu stricä

 

Sa mai primeasca si ei niste amerricani

caci Franta si Germania s-au umplut deja cu frranci si gerrmani.

Ah, Europa incepe sa fie benefica si pentru romani? Ma bucur de

aceasta decizie europeana corecta si justa.
Bulibasi din toate satrele, solicitati pasapoarte!

 

Bine väzut MacGigi

Asa se poate scäpa europa de "oameni regelui"
care vor primi pasapoarte verzi

....................A NU SE CONFUNDA USA,.. CU EU!............

... Daca se incearca trimiterea tiganilor aici, AICI NU MERGE!...Si sint convins ca deasta nici tiganii nu vor avea chef sa vina!Inca cred ca si TIGANII din parlamentul romaniei ar trebui sa ceara viza! Aici nu avem nevoie de TIGANIADA dimbo'viteala!
viorel ratiu cincinnati oh usa

EU si SUA

incearca sa-si re-directioneze valurile de imigranti una catre cealalta. Este evident, nu?

 

Solidaritate, 10%

Nu e de-ajuns ura mai multor natiuni impotriva noastra (exemplu, italienii, irlandezii, englezii, ungurii si rusii). Acu' trebuie sa mai ne urasca si americanii. Ceea ce vrea sa faca u.e., impunerea vizelor pentru americani, nu ne ajuta cu nimic. O face in numele nostru. Apropo, englezii care ne-au bestelit, spunand ca n-avem ce cauta in tara lor, vor avea si ei nevoie de vize? u.e. sa le impuna americanilor vize fara sa arunce vina pe noi. Daca fac asta, probabil au interese. Nu avem nevoie de pomana lor! Cand e vorba sa platim (taxe, austeritate) o facem pentru ca suntem in u.e. si vrem sa ramanem acolo. Cand e vorba de drepturile cetateanului roman (dreptul la vot, la libera circulatie, respect pentru viata privata) atunci suntem pe cont propriu. u.e. nu e interesata, si suntem facuti in toate felurile de natiunile europene, care brusc, isi amintesc de propriul nationalism. De ce sa mai contribuim la bugetul u.e.? Decat vize pentru Statele Unite, era preferabil sa avem respectat dreptul la vot (incalcat in vara lui 2012) si dreptul la viata privata (incalcat prin buletinele biometrice ale Schengen si cardurile de sanatate biometrice, dar "europene").

 

NRA isi ,,esprima profunda satisfactie"

Ce nu stiu binecunoscutii amatori de pasapoarte USA este ca americanului nu prea apuci sa-i explici ca te ,,tineai de ceapa sa nu te ia vantul".Astia trag si dupa aia numara.

 

Ce ma surprinde oarecum e ca initiatorul legii nu-i roman

Parca suntem facuti din mamaliga , ca natie , si nu le fel ca ceilalti.Chestia asta trebuia facuta automat dupa intrarea in UE. Vai de noi , ce natie ratacita , nu ne cunosatem drepturile , umblam doar cu caciula-n mana crezand ca altii-s mai cu motz. Jucam rolul de vasali , suntem fleashca , n-avem curaj iar daca printr-o minune avem opinie nu suntem capabili sa ne-o sustinem.

 

initiatorul legii nu-i roman

Pai nu e romon. In felul asta se gindeste ca UE va scapa de parte de emigranti
! america nu face parte din UE.
2 este in stare de razboi
3 nu cedeaza la santaj
Vor cere vissa americanilor care vin in europa?
foarte bine, putin vin acolo, si multi vor sa emigreze in usa tara pe care multi rominii o urasc.
nu cred ca Agustin Diaz de Mera.va reusi cu propunerea lui. Americanii deja au un program in care sint primiti emigranti din toata lumea cam 100.000 pe an

..

Ii doare in basca pe american, va fi chiar benefic pentru ambasadele lor care vor percepe taxe de viza! Europenilor le va trece rapid euforia, cand isi vor da seama cat de afectate le vor fi companiile lor de pe teritoriul american. Si atunci isi vor pune intrebarea daca se merita sa faca asta pentru romani, bulgari si polonezi...

 

!!!

Buna idea lui UE vad si ei ca se alege prafu dupe toba cu moneda lor euro, si le ramin emigtantii pe cap, Nu au nici o sansa toti sint cetateni UE
USA nu le are cu socialismul , nu da nimic pe dea moaca. Muncesti...maninci, nu muncesti...stai si te uiti. Cu ciordeala si cu cersitul aici nu tine ..Nu va mai faceti vise desarte .Multi ronini vin in usa si fara impunerea lui UE. Americanii prefera sa primeasca tineri cu facultate sau studenti care vor sa invete aici
Gumoauele ramin aculo unde sint. In EUROPA

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor